NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Două zile de activităţi pentru copii în Parohia Giurgeşti

Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Pașcani, sub îndrumarea părintelui Dumitru Rusu, a organizat în Parohia Giurgeşti din Protopopiatul Paşcani Tabăra din pridvorul satului.

În perioada 30-31 august, Parohia Giurgeşti, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi, a găzduit Tabăra din pridvorul satului. Programul s-a desfășurat în curtea bisericii, obiectivul taberei fiind dezvoltarea aptitudinilor tinerilor participanți. Ei au avut în mijlocul lor moderatori care i-au învățat cum să facă cruciulițe sau origami, cum să înceapă portretul unei persoane, dar și ce înseamnă spiritul de echipă. Copiii au fost supuși la diferite teste pentru a intra în dialog și comunicare cu ceilalți din jurul lor.

 A avut loc și un moment de dialog duhovnicesc, pornindu-se de la întrebarea ”Cine sunt eu!”, aducându-se în discuție viața și martiriul Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu cu cei patru fii ai săi.

  

 ”Au fost două zile în care curtea bisericii parohiale s-a transformat într-o lume minunată a copiilor. Ei au participat la Sfânta Liturghie, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos, au învățat cum să facă cruciulițe, cum să-și dezvolte imaginația făcând diferite obiecte din hârtie, s-au jucat și au lucrat în echipă. Le mulțumesc enoriașilor care au înțeles cât de mult înseamnă pentru copii să participe la asemenea programe educaționale, dar și faptului că au fost oameni care le-au asigurat copiilor cele trei mese de peste zi”, a spus părintele paroh Dumitru Rusu. Totul s-a încheiat cu un program artistic lângă un foc de tabără, la care au participat și credincioşii din sat.

  La final, s-a cântat Troparul Orodoxiei și ”Cuvine-se cu adevărat” ca semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu și sfinților Săi.

sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Sărbătoare în cinci parohii ale Protopopiatului Paşcani

Oana Cordoneanu

Binecredinciosul Voievod STEFAN CEL MARE SI SFANT

Redacția

Crește din nou numărul infecțiilor cu coronavirus din ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internați 480 de pacienți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site