NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Dosar penal pentru unul din protejații primarului din Mircești! A fost prins băut la volan

Coordonatorul parcului auto din Primăria Mircești s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins prins sub influența băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul Județen de Poliție Iași, la data de 10 decembrie un bărbat de 46 de ani din Mircești a fost oprit pentru un control.

Întrucât mirosea a băuturi alcoolice a fost testat de polițiști, valoarea rezultată fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“În seara de 10 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au oprit pentru control, pe raza comunei Mirceşti, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţeiar cercetările sunt continuate”, se arată în comunicatul IPJ Iași.

  

Cristian Antoane, cel care se afla la volanul mașinii trase pe dreapta de polițiști, mirosea a alcool, iar acest lucru a condus la testarea lui cu aparatul de tip Dragner. Angajatul Primăriei din Mircești a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice. Rezultatul nu este încă cunoscut, dar de obicei valoarea este dublă în sânge.        

Leon Bălteanu, primarul comunei Mircești, ne-a declarat că are cunoștință de acest incident. El a spus că totul s-a întâmplat în afara orelor de program, dar va analiza situația coordonatorului de parc auto după sărbători.

“Din ce mi-a povestit ar fi fost așteptat în zona locuinței. Era ceață, undeva pe la 19.30, era seară, și a fost tras pe dreapta. Ziua a participat la diferite activități în folosul comunității, dar totul s-a petrecut în afara orelor de muncă. Vom analiza situația după sărbători”, a explicat primarul comunei.

Cristian Antoane mai este acuzat de unii salariați ai Primăriei Mircești că ar fi montat un dispozitiv de ascultare a convorbirtilor telefonice, ancheta fiind în desfășurare. Angajatul prins băut la volan nu a putut fi contactat.     


  

Advertisements

Related posts

Produse de dezinfectat și declarații oferite cetățenilor din Răchiteni de Primărie

Marius Parteni

Scandal la Primăria Ruginosa: Beneficiarii de ajutor social îl acuză pe viceprimar că nu şi-au primit banii pentru luna mai

Ema Roman

”Trusă” de protecție împotriva coronavirus distribuită locuitorilor din Mircești

Oana Cordoneanu
Încarcă...