RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Doi veterani de război din Pașcani, avansați onorific în grad

Doi pășcăneni născuți în anul Marii Uniri și care și-au apărat, cu multă vitejie țara, au fost avansați onorific în gradul de locotenent în rezervă.

Criteriul îl reprezintă calitatea de veteran al celui de-al Doilea  Război Mondial. În livretele celor doi pășcăneni, la Centrul Militar Zonal Iași a fost înscris gradul la care au fost înaintați. Gheorghe Platon s-a născut pe 19 martie 1918, iar Vasile Simion, pe 9 septembrie, în același an cu Marea Unire.

  

În luna martie, de ziua lui, Gheorghe Platon a primit vizita autorităților locale care i-au înmânat o diplomă, un tort, un buchet de flori și o sumă de bani. Preotul Ioan Isac de la Parohia cu hramul Sfinților „Mihail și Gavril” i-a dăruit o icoană.

În luna septembrie și Vasile Simion va primi  vizita autorităților locale pentru a fi sărbătorit la împlinirea unui secol de viață. Și la Tătăruși, luna aceasta, va fi sărbătorit de întreaga comunitate, un veteran de război, care va împlini 100 de ani.

Constantin Iosub va fi cinstit de întreaga comunitate, printr-un eveniment organizat de Primăria Tătărusi, care va avea loc de ziua veteranului, începând cu ora 14.00, la Căminul Cultural din localitate. Printre invitați se vor număra și reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Iași .

Ca semn de înaltă cinstire și recunoștință pentru faptele de arme săvârșite de veteranii de război pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial, precum și pentru cinstirea memoriei celor peste 750.000 de foști camarazi ai lor care și-au dat jertfa supremă pe câmpurile de bătălie, în vederea marcării Centenarului Marii Uniri, cu prilejul zilei de 29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război, se avansează onorific în gradul următor ofițerii, maiștrii militari și subofițerii în retragere, veterani de război. (Ordinul 29/2018,MAPN, privind avansarea onorifică în grad a veteranilor de război). 

 

Related posts

Sute de elevi s-au oferit voluntari pentru refacerea pădurilor din județ

Redacția

Costuri imense pentru CPU Pașcani. Costică Pânzaru: ”Cetățenii apelează la serviciile de urgență pentru orice zgârietură” (VIDEO)

Răzvan Grecu

Un lider PNL cere STERILIZAREA femeilor rrome. “De la cinci copii în sus… dovadă de inconştienţă”

Redacția
Încarcă...