NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Doi șoferi care nici nu vedeau de beți ce erau, prinși cu ajutorul ieșenilor șocați

În numai 24 de ore, Poliţia a prins doi şoferi ce erau adevărate “bombe pe roţi” în traficul din oraş.

Unul a fost urmărit de doi ieşeni după ce mergea pe contrasens pe Sfântul Lazăr, altul era beat mort şi voia să pună benzină de la o staţie abandonată. Un şofer avea permisul suspendat, un altul anulat şi prins anterior de două ori circulând fără el. Inconştienţa pare maximă: chiar şi motocicleta Poliţiei a fost lovită de o utilitară care avea ITP expirat.

  

Fenomenul alcoolului la volan pare să fi luat o amploare de necrezut în Iaşi. Într-o singură zi, doi ieşeni au fost depistaţi la volan sub influenţa alcoolului. Mai grav, unul dintre ei avea permisul anulat, iar celălalt îl avea suspendat. Poliţiştii au anunţat razii mari zilele următoarele, cu toate radarele din dotare.

Două cazuri incredibile

În primul caz este de remarcat atitudinea civică şi curajul şoferilor din trafic. Luni spre marţi noaptea, în jurul orei 24, doi tineri care se aflau într-un autoturism pe strada Sfântul Lazăr au fost pe punctul de a fi loviţi de un alt autoturism, marca Toyota, care circula pe contrasens. Şoferul a redresat la timp, iar cei doi au scăpat, însă au întors maşina şi au pornit după celălalt şofer din trafic. Acesta a parcurs o distanţă scurtă de drum, şi a intrat într-un garaj. Cei doi tineri au sunat la 112, iar în zonă a fost trimis un echipaj de poliţie, care l-a încătuşat cu greu pe şoferul de la volan.

Acesta se numeşte Emilian Grădinaru Popa şi a fost scos cu greutate din autoturismul pe care îl conducea, fiind beat criţă. Poliţiştii Secţiei 3 Iaşi l-au dus la sediu, unde i-au luat declaraţii, apoi l-au transportat la spital pentru a-i lua probe biologice de sânge, însă Grădinaru Popa a refuzat. După ce l-au căutat în baza de date, poliţiştii au aflat că Grădinaru Popa circula cu permisul suspendat, acesta urmând să fie anulat în instanţă după infracţiuni anterioare.

“Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului, refuz de prelevare a probelor biologice de sânge şi conducere fără permis”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

El este noul șef al Serviciului Rutier Iași!

Redacția

Explozie urmată de incendiu la parterul unui bloc cu 10 etaje din Iași

Redacția

Prefectul Bosianu va monitoriza toate şedinţele de constituire a consiliilor locale

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site