RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Iată ce spune ISU Iași și măsurile dictate, legat de situația din piața vale a municipiului Pașcani! (DOC)

O parte din aleșii locali, care fac parte de mai bine de două mandate din Consiliul Local al municipiului Pașcani, se fac că nu cunosc dispozițiile instituțiilor statului cu privire la modul de organizare a activităților din zona unor servicii publice. Este și cazul situației din piața din vale, acolo unde au fost dispuse mai multe măsuri de către inspectorii Inpectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

În perioada 2016 – 2021, inpectorii ISU Iași, ca urmare a situației înregistrate la “Colectiv”, dar și ca urmare a sesizărilor privind siguranța la incendii sau alte situațiii critice au efectuate mai multe controale în piața din vale. Aceste controale s-au soldat cu amenzi și decizii ce trebuiau puse în aplicare.

„În urma controlului efectuat în data de 26 septembrie 2019 la Serviciul Administrației Piețelor din cadrul Primăriei Pașcani au fost identificate următoarele nereguli: lipsa aviziului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași pe planurile de intervenție, instalația electrică ce deservea comercianții din hală era exploatată cu improvizații, hidranții interiori ai halei comerciale din cadrul pieței din strada Ceferiștilor nr. 4 nu sunt întreținuți în stare de funționare, lipsa iluminatului de securitate pentru evacuare și lipsa marcajelor hidranților interiori”, a transmis la solicitarea NewsPascani.com, ISU Iași.

Pentru aceste nereguli a fost sancționat la acea vreme administratorul piețelor din municipiu, Cristian Menegon, care a trebuit să achite din buzunarul său suma de 1.000 de lei. În anii 2017 și 2018 administrația locală a fost amendată de ISU Iași, cu 20.000 de lei, și pentru faptul că sala de evenimente din cadrul clădirii Primăriei funcționează fără a avea autorizație pentru securitatea la incendiu.

  

Puncte de vedere și opinii exprimate în documente publice, prezentate în spațiul public de către ziariști care nu au fost luate în seamă de nimeni. În ședința Consiliului Local din data de 29 septembrie 2022, consilierul PMP Sorin Olariu le spunea agenților economici veniți la ședința Consiliului Local că nu are cunoștință de prevederile din procesele verbale întocmite de către cei de la ISU Iași.

Alesul local nu a mai putut fi contactat ulterior, pentru a lămuri dacă avea sau nu cunoștință de ceea ce presa locală a relatat.

NewsPascani.com pune la dispoziția opiniei publice un ultim răspuns al celor de la ISU Iași pe problemele identificate în piața vale, acolo unde sunt chioșcuri și construcții pe zone de siguranță.

Cât privește situația agenților economici din piața din vale, care își desfășoară activitatea pe suprafețe de teren fără a deține contracte de închiriere, administrația locală este fermă și anunță că procedurile de evacuare merg mai departe.   

Related posts

Pintilie explică următorii pași de parcurs, pentru începerea lucrărilor la piața vale

Răzvan Grecu

Soluție pentru deblocarea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Pașcani și a Planului de Mobilitate Urbană

Răzvan Grecu

Cățeluși strânși de pe străzile Pașcaniului, disponibili pentru adopție (Foto)

Redacția
Încarcă...