NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vladimir Putin: SUA au creat un precedent prin folosirea armelor nucleare în al Doilea Război Mondial

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri în discursul în care a anunțat anexarea teritoriilor ucrainene că Statele Unite au creat un precedent prin folosirea de arme nucleare împotriva Japoniei în al Doilea Război Mondial, relatează Reuters.

Vladimir Putin alaturi de Serghei Soigu si Valeri GherasimovFoto: Yevgeny Paulin / TASS / Profimedia Images

Într-un discurs delirant în care a lansat din nou acuzații și amenințări pe bandă rulantă la adresa Occidentului, Putin a afirmat că „Statele Unite sunt singura țară din lume care au folosit arme lucleare asupra oamenilor din Japonia”.

  

„Apropo, ele au creat un precedent”, a adăugat el.

Advertisements

Afirmațiile sale au provocat noi îngrijorări că Rusia ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei după ce el a avertizat în discursul de săptămâna trecută în care a anunțat mobilizarea parțială că va folosi „toate mijloacele” de care Rusia dispune pentru a apăra țara.

„Aceasta nu este o cacealma”, a subliniat el miercurea trecută.

Vezi principalele afirmații făcute de Vladimir Putin în discursul susținut vinerea aceasta.

Îngrijorări în SUA privind folosirea armelor nucleare de către Rusia

Advertisements

Discursul liderului de la Kremlin vine la câteva zile după ce mai mulți foști și actuali oficiali americani le-au spus jurnaliștilor de la Politico sub condiția anonimității că administrația de la Washington se teme că indiciile privind folosirea unor arme nucleare de către Rusia ar putea să nu fie depistate la timp.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Statele Unite vor interzice orice investiţie nouă în Rusia / Se preconizează că economia Rusiei se va contracta cu 15% sau mai mult în 2022

Redacția

Secretariatul General al Guvernului are o nouă structură pentru monitorizarea şi control executării hotărârilor judecătoreşti pronunţate de CEDO

Redacția

SUA acordă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 350 milioane dolari

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site