Cercetătorii de la Universitatea Metropolitană din Tokyo au folosit măsurători ale conductanței pielii pentru a distinge emoțiile. Voluntarilor le-au fost prezentate videoclipuri care înfățișau scene de teamă, legături familiale și umor, în timp ce urma conductanței pielii lor era înregistrată.
Analiza echipei a arătat că urmele pot fi utilizate pentru a ghici care sunt emoțiile resimțite.
Astfel de progrese contribuie la eliminarea dependenței excesive de datele faciale, aducând mai aproape de noi tehnologiile care iau în considerare emoțiile.
O nouă frontieră este deschisă în electronica de consum: într-o zi, dispozitivele digitale ar putea fi capabile să ofere servicii în funcție de starea emoțională. Deși sună uimitor, acest lucru depinde de capacitatea dispozitivelor de a spune corect ce simt oamenii.
Cele mai comune metode depind de expresiile faciale: deși acestea au avut un oarecare succes, este posibil ca astfel de date să nu fie întotdeauna disponibile.
Eliminarea dependenței excesive de datele faciale
Acest lucru a determinat cercetătorii să caute diferite semnale biologice care ar putea fi interpretate pentru a accesa stările emoționale, cum ar fi măsurătorile undelor cerebrale sau cardiogramele.
O echipă de oameni de știință condusă de profesorul Shogo Okamoto de la Universitatea Metropolitană din Tokyo a folosit conductanța pielii ca o poartă către emoțiile umane.
» Citește continuarea pe pagina autorului