NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Directorul R.A.G.C.L. ia în calcul demisia! Viceprimarul incompatibil? ANI verifică!

Gelu Nedelcu, director general la R.A.G.C.L. Pașcani va renunța, cel mai probabil la funcția pe care o deține în această instituție. Motivul pentru care ar urma să facă acest gest este o posibilă stare de incompatibilitate în care s-ar afla soția sa, după alegerea în funcția de viceprimar.

 

 

  

Aceasta fost desemnată de primarul Dumitru Pantazi să coordoneze activitatea serviciilor publice și deci și a RAGCL acolo unde soțul ei este director.

Știam de la bun început că există acest risc. Am solicitat celor de la ANI un punct de vedere. Eu anticipez răspunsul și cel mai probabil mi se va comunica că sunt în conflict de interese. Cel mai probabil aceasta va fi decizia, respectiv demisia din funcția de director general”, ne-a declarat Gelu Nedelcu, director general R.A.G.C.L. Pașcani.

De partea cealaltă, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au cerut încă de la finalul lunii mai a acestui an, ca Primăria și instituțiile subordonate să transmită dacă au avut relații comerciale cu R.A.G.C.L. Se pare că vizat de această anchetă este actualul viceprimar Gabriela Nedelcu, care s-ar fi aflat într-o situație de incompatibilitate în mandatul trecut de consilier local.

Mai exact, la art.90 din Legea 161/2003, care statuează incompatibilitățile consilierilor locali și județeni, se prevede că consilierul local al cărui soț sau rudă de gradul I este preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu poate încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

Menționăm că, Gabriela Nedelcu este și subiectul unei anchete penale instrumentate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru infracțiunea conflict de interese. Conform unor surse, actualul vicerpimar a votat în anul 2013 o hotărâre de consiliu local prin care a validat desmnarea soțului său, Gelu Nedelcu, în Consiliul de Administrație al RAGCL, dar și indemnizația acestuia.

   Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

 

 

Advertisements

Related posts

A devenit oficial. Administratorii de blocuri răspund în faţa proprietarilor!

Redacția

Ședință extraordinară de CL

Răzvan Grecu

Procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Iași (UPDATE)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site