RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Primăria epurată de problemele penale ale primarului Dumitru Pantazi

Blocaj administrativ în Primăria municipiului Pașcani după ultimul dosar penal instrumentat de procurorii Direcției Naționale de Anticorupție. 

Din cauza faptului că au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu și fals intelectual, trei funcționari publici vor fi suspendați din funcție până la o șentință definitivă în acest dosar.

Este vorba de Ciprian Prisecaru, șeful Serviciului Urbanism, Elena Serghiuță, inspector în cadrul aceluiași serviciu și Vasile Bodnar, consilier în cadrul Compartimentului de Investiții. Cei trei, conform statutului funcționarilor publici, vor fi suspendați din funcție imediat ce Primăria va fi înștiințată de DNA că dosarul „Perla Neagră” a fost trimis spre judecare.

  

În mod ironic, pentru acest caz, legea prevede că suspendarea funcționarilor este luată prin decizie de primar. Adică, de Dumitru Pantazi, care este și el acuzat în același dosar tot de abuz în serviciu.

De altfel, aceeași situație , a fost și-n urmă cu un an de zile în dosarul AgroComplex. Atunci, primarul Dumitru Pantazi, inculpat și-n acest dosar,  a semnat decizia de suspendare din funcție a secretarului Mircea Zuzan, a șefului Serviciului Agricol, Vasile Prisacaru și a consilierei Silvia Postolache de la Patrimoniu. Tot din cauza acestui dosar, a mai demisionat din Primărie și Dana Marcovschi.

Astfel, în total Primăria a pierdut 7 funcționari publici în ultimul an de zile din cauza dosarelor penale în care este implicat primarul Dumitru Pantazi. Unele din serviciile Primăriei sunt afectate de aceste suspendări, iar în perioada următoare vor apărea blocaje administrative. Este vorba despre serviciile de Urbanism și Agricol, acolo unde un singur funcționar, Vasile Leahu, va trebui să asigure funcționalitatea lor, dar și de compartimentul Investiții, unde va a rămas doar un singur funționar.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Număr mare de pacienți în perioada 19 – 21 aprilie la Spitalul Municipal de Urgență. Multe persoane agresate!

Marius Parteni

A fost prins al treilea rrom din Moțca, arestat preventiv în același dosar de tâlhărie

Ema Roman

Un tânăr de 24 de ani a murit după ce a fost acroșat de o locomotivă

Redacția
Încarcă...