RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Directoarea unei şcoli a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită 21.000 de euro

Carmen Elena Zanfir, director al unei şcoli gimnaziale din Capitală, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la reprezentantul unei firme ce executa lucrări de reabilitare a instituţiei de învăţământ.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a lui Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, pentru infracţiunea de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada septembrie – octombrie 2019, Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate pentru lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către firmă, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

În perioada septembrie 2019 – 14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă, 21.000 euro la data de 14 aprilie, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se precizează în comunicat.

  

DNA informează că miercuri Zanfir urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DIGI24

Related posts

Cîţu, întrebat despre proiectul care ar permite interceptarea conversaţiilor pe WhatsApp: E Codul comunicaţiilor. E nevoie pentru a demara licitaţiile 5G

Redacția

Ludovic Orban: Florin Cîţu a fost antrenat de mulţi dintre susţinătorii săi în acest război. Îi cunosc pe unii şi ştiu că pentru ei contează mai puţin binele lui Cîţu, cât binele lor

Redacția

Tudor Chirilă, despre pragul de 9.000 lei: Bătaia de joc continuă. E miercurea neagră a lui 2023

Redacția
Încarcă...