NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Direcția Generală POS Mediu avertizează Primăria cu privire la fondurile europene. Paul Benesch, director ARSACIS: „După sărbătorile de iarnă, apa se va întrerupe la Pașcani” (DOC)

Un nou document emis de autoritățile statului avertizează municipalitatea că ieșirea din ARSACIS va face ca Pașcaniul să nu poată accesa fonduri europene pentru refacerea și extinderea rețelelor de distribuție cu apă și canalizare.

Direcția Generală AM POS Mediu, a răspuns astăzi unei scrisori adresate de Apavital, prin care se arăta că, Consiliul Local Pașcani a decis retragerea municipiului din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare a serviciului de apă-canal către operatorul ieșean.

În răspuns se atrage atenția că în urma cestei decizii, municipiul Pașcani face notă discordantă față de politicile de regionalizare și solidaritate, practicate de Uniunea Europeană. Documentul este adresat atât primarului Dumitru Pantazi, cât și Consiliului Judetean Iași, ARSACIS și Apavital, și din el reiese că pentru dezvoltarea și extinderea rețelelor de apă și canal, Pașcaniul va trebui să aloce finanțare din fonduri proprii sau împrumuturi bancare.

  

Menționăm că săptămâna trecută, pe 23 decembrie, la Iași a avut loc o ședință de negociere inițiată de ARSACIS la care au fost invitați să participe reprezentanții Apavital, ai Primăriei, și ai societății civile prin Ion Moțatu și Dumitru Popa. Din păcate, la întâlnire nu au fost prezenți decât cei de la Apavital și ARSACIS, din partea Primăriei nefiind delegată nicio persoană, iar Moțatu și Popa au refuzat participarea deoarece ei au fost împuterniciți de societatea civilă doar pentru a iniția proiectele de hotărâre de denunțare a contractului de delegare a serviciului de apă-canal către operatorul ieșean. Astfel, conform președintelui ARSACIS, Paul Benesch, după sărbătorile de iarnă, se va începe debranșarea pășcănenilor care nu au semnat contractele cu Apavital și au datorii către operator.

 Vezi aici document.

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Spitalul CF ar putea trece în subordinea Consiliului Local sau Județean. Vezi aici soluțiile șefilor Primăriei în cazul unei asemenea decizii

Marius Parteni

Despăgubiri de la Guvern pentru refacerea drumurilor calamitate

Redacția

ApaVital vrea să opereze hidrofoarele din Paşcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site