RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Destinul tragic al copiilor lui Alexandru Ioan Cuza: unul a murit bolnav de inimă, celălalt s-a sinucis din dragoste

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza nu a avut copii cu soţia sa, Elena Cuza. A avut în schimb doi fii cu amanta Maria Obrenovici, pe Alexandru şi Dimitrie. Copiii au fost înfiaţi de soţia oficială a domnitorului, dar amândoi au avut parte de un destin tragic.

  

 

Unul a murit bolnav, iar celălalt s-a sinucis din amor. Ştiri pe aceeaşi temă Cum s-a fofilat Mihail Kogălniceanu de la un duel care i-ar fi provoca… Alexandru Ioan Cuza s-a căsătorit în 1844 cu Elena Rosetti. El avea 24 de ani, iar tânăra doamnă doar 18 ani. Veşnic amorezat de sexul frumos, Cuza n-a renunţat la escapade amoroase pe parcursul căsniciei. În vreme ce soţia Elena căuta tratament în străinătate pentru infertilitate, din dorinţa de a-i dărui domnitorului urmaşi, acesta se consola în diverse paturi de tinere domniţe.

Căsnicia lui Cuza cu doamna Elena a însemnat un şir lung de amante pentru domnitor şi multă nefericire pentru încercata doamnă. Cuza a sfârşit îndrăgostit iremediabil de frumoasa prinţesă din casa domnitoare a Serbiei, Maria Obrenovici. Aceasta a devenit amanta oficială, iar relaţia nu a fost un secret pentru soţia Elena. Elena Cuza a înfiat copiii amantei Când Maria Obrenovici i-a dăruit domnitorului copii, Elena Cuza a acceptat să îi înfieze şi s-a ocupat de educaţia lor.

 Paternintatea copiilor a fost îndelung discutată în epocă. Despre primul fiu al Mariei Obrenovici s-a spus că n-ar fi fost de fapt al lui Cuza, ci al lui C. Liebrecht, un alt amant al Mariei. Cert este că domnitorul Cuza a recunoscut ambii copii, iar doamna Elena a acceptat să îi înfieze.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Manipulanţii de bagaje au distrus scaunul cu rotile al unei doctoriţe şi au abandonat-o pe pistă!

Redacția

ANUNȚ ANGAJARE CENTRU COLECTARE DEȘEURI PAȘCANI

Redacția

Borcea trăieşte ca un rege la puşcărie: “Vorbea după stingere de pe cartelele altor deţinuţi, avea stepper cardio”. Detalii despre viaţa de lux din spatele gratiilor

Redacția
Încarcă...