RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

El Nino şi încălzirea globală, la originea fenomenelor meteorologice din această perioadă

Evenimentele meteorologice extreme și contrastante care au marcat sfârșitul anului 2015, inundații, tornade, valuri de căldură, sunt cauzate de fenomenul El Nino, deosebit de puternic în acest an, care se adaugă încălzirii globale, potrivit oamenilor de știință.

  

 

“Nu există un răspuns simplu” pentru a explica fenomenele excepționale, uneori mortale, observate atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii, Australia și America Latină, a declarat Jerome Lecou, inginer analist la Meteo-France, citat marți de AFP.

“A fost o combinație” de factori, este de acord climatologul Herve Le Treut. Fenomenul El Nino are un rol “clar” în unele dintre fenomenele observate pe planetă, subliniază acesta.

El Nino, care apare în medie la fiecare patru până la șapte ani, este cauzat de o schimbare de direcție a alizeelor deasupra Pacificului ecuatorial. Apele calde de suprafață, care se acumulează în mod normal în estul Pacificului, se deplasează spre vest, determinând ploi mai abundente pe coasta de vest a Americii și mai multă secetă în Asia de sud-est și în Australia.

Acesta “afectează puternic în prezent clima din Statele Unite” și “este cauza majoră” a ceea ce se întâmplă, a spus Le Treut.

Citește articolul integral pe RTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

VESTE BUNĂ PENTRU ANGAJAȚII DIN ROMÂNIA. Patronii au primit voucherele de concediu

Redacția

De unde provine mitul conform căruia pisicile au nouă vieți

Redacția

Cinci efecte ale consumului de usturoi: cât bine ne face, de fapt, faimoasa legumă-condiment

Redacția
Încarcă...