NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Descoperirea ”imensă” făcută într-o celebră peşteră din epoca de piatră s-a dovedit a fi un FALS

Antropologul Emmanuelle Honoré, de la Institutului de Cercetare Arheologică McDonald, din Marea Britanie, afirmă ca a rămas uimită de forma urmelor mici.

 

Urmele de ’’copil’’, vechi de 8.000 de ani, din peştera fiarelor au fost create de şopârle.

  

 

Studiul aprofundat al amprentelor de mână, descoperite într-o peşteră sahariană, a relevat faptul că nu provin de la oameni.

 

Exploratorii amatori au dat de “Peştera fiarelor” în anul 2002, în marea de deşert din apropierea graniţei de sud-vest a Egiptului cu Libia. Peştera, care este, de asemenea, cunoscută şi sub numele de Wadi Sura II, avea pictate sau gravate în piatră 5.000 de imagini, toate datând cu circa 8000 de ani în urmă.

Advertisements

 

Antropologul Emmanuelle Honoré, de la Institutului de Cercetare Arheologică McDonald, din Marea Britanie, afirmă ca a rămas uimită de forma urmelor mici.

“Acestea erau mult mai mici decât mâinile unui copil uman, iar degetele erau mult prea lungi”, a spus Emmanuelle Honoré pentru National Geographic.

 

Honoré a comparat dimensiunile palmelor din peşteră cu cele făcute de mâinile sugarilor umani nou-născuţi cu vârsta de 37 – 41 de săptămâni.  Ea a inclus, de asemenea, măsurătorile efectuate şi la nou-născuţii prematuri, care au fost de 26 – 36 de săptămâni.

 

Honoré a ajuns la concluzia că există o “probabilitate extrem de mică” ca urmele mâinilor din peştera fiarelor să fie umane. În schimb, ea consideră că este posibil ca acestea să fi fost create de şopârlele de deşert sau, eventual, de picioarele crocodililor tineri.

Advertisements

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Noua data vehiculata pentru sfarsitul lumii – 14 februarie 2016. Cine a prezis aceasta zi, in urma cu 26 de ani

Redacția

Aşa faci cele mai bune gogoşi. Ingredientul secret care le face pufoase

Redacția

Secretele gospodinelor din Ardeal pentru delicatesele din porc. Care este raţia ideală carne-grăsime pentru prepararea cârnaţilor perfecţi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site