NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Deputatul Neculai Rățoi și senatorul Florin Constantinescu audiați astăzi la DNA în dosarul „Agrocomplex”! Primarul Dumitru Pantazi a răbufnit când a fost întrebat dacă a fost chemat și el de procurori!

Dosarul „Agrocomplex” tulbură liniștea a doi parlamentari din Pașcani. La primele ore ale dimineții, deputatul Neculai Rățoi și senatorul Florin Constantinescu s-au prezentat la DNA pentru a da explicații cu privire la hotărârea de consiliu local emisă în 2007 prin care se ștergeau datorii în valoare, la acea dată, de 1 milion de lei firmei AgroComplex Lunca Pașcani S.A.

În 2007 deputatul Neculai Rățoi era primarul municipiului și inițiatorul acestei hotărâri, iar senatorul Florin Constantinescu era consilier local și președintele Comisiei Juridice a legislativului local, comisie ce a dat avizul favorabil. Cei doi au fost însoțiți la audieri de avocați, iar din declarații rezultă că față de aceștia nu s-au luat măsuri asiguratorii și nici nu li s-a comunicat că au vreo calitate în acest dosar.

„Împotriva celui pe care îl reprezint nu s-a luat niciun fel de măsură. Procurorii ne-au comunicat că putem veni săptămâna viitoare să studiem dosarul, acum doar ni s-a spus în ce dosar suntem citați”, a explicat Adrian Zămosteanu, avocatul deputatului Neculai Rățoi.

  

De altfel, pentru a-i inculpa în acest dosar pe cei doi parlamentari și pentru a le pune sechestru pe bunuri cum li s-a întâmplat celorlalte persoane vizate de această anchetă, procurorii DNA trebuie să obțină acordul Parlamentului, deoarece aceștia beneficiază de imunitate.

În fața sediului DNA se afla în această dimineață și Florin Stanciu angajat al AgroComplex Lunca Pașcani S.A. și soțul consilierii personale a primarului Dumitru Pantazi.

Întrebat de reporterii NewsPascani.com dacă a fost chemat la audieri de către DNA, primarul Dumitru Pantazi a răbufnit la adresa jurnaliștilor acuzând că tot ce se întâmplă acum se datorează articolelor scrise de noi. Edilul șef a amenințat că după ce se termină toate aceste probleme, jurnaliștii de la Actualitatea TV și NewsPascani.com vor avea și ei probleme, iar de acum înainte nu va mai acorda declarații pe niciun subiect.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

40 de câini din padocul Primăriei au luat calea Franței. Pașcaniul scapă de maidanezi grație voluntarilor

Răzvan Grecu

Primarul a mai pierdut un vot pro ApaVital. O consilieră PSD este în conflict de interese!

Răzvan Grecu

Municipalitatea a dat în judecată ARSACIS și ApaVital! Asociația nu poate justifica cum administrează operatorul regional Stația de Epurare!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site