NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Deputatul Costel Alexe a explicat de ce nu este de acord cu plafonarea dobânzilor la bănci

Senatorii au votat la începutul săptămânii trecute, propunerea ca dobânzile pentru creditele de consum şi ipotecare să fie plafonate. Proiectul îi aparţine senatorului liberal Daniel Zamfir, care vrea să le impună băncilor o dobândă maximă pentru toate împrumuturile imobiliare.

 

 Interesant este că, în plenul Senatului, liberalul nu a avut susţinerea colegilor de partid, dar a primit voturi şi aplauze de la PSD. Despre această situație, NewsPascani.com a încercat să afle mai multe amănunte de la deputatul liberal Costel Alexe.

  

 „Să știți că mi-a plăcut foarte mult explicația domnului profesor Glăvan, care a spus foarte clar, dacă am plafona dobânda la 2,5 maxim peste ce are astăzi dobândă de referință BNR-ul, nu facem altceva decât o măsură populistă, iar în final tot poluația va avea de suferit. Eu ca liberal vă spun că încurajez economia de piață și tot ce înseamnă economia de piață. Și ca să răspund mai direct la întrebare, a fost dat un vot în ședința Biroului Politic Executiv de luni, în care Partidul Național Liberal nu este de acord cu acest proiect propus de colegul nostru, senatorul Daniel Zamfir”, a spus deputatul Costel Alexe. 

 Liberalul Daniel Zamfir a venit în plenul Senatului cu o măsură copiată după alte state din Europa şi care îi va bucura pe care vor să se împrumute de acum încolo. Zamfir a propus ca la împrumuturile ipotecare, dobânda maximă să fie 2,5 ori dobânda de referinţă a BNR. Adică în prezent, nu mai mult de 5,62% pe an, iar la cele de consum va fi plafonată la 18%.

În prezent, dobânzile la creditele ipotecare variază între 4% şi 8,5%, iar cele pentru împrumuturile de consum între 9% şi 20%.

 Plafonarea dobânzilor pentru toate creditele este o măsură criticată de bănci. Ca să fie aplicată, iniţiativa senatorului Daniel Zamfir trebuie votată şi de deputaţi.

 

Advertisements

Related posts

Victor Ponta: Azi Dragnea taie salariile bugetarilor si celor din privat cu 21%!!!

Redacția

Guvernul promite în Planul de Relansare Economică peste 3.000 de km de autostradă și drumuri expres până în 2030

Redacția

PDL pierde doi parlamentari! Movila și Bogdanici au plecat la Mișcarea Populară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site