RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Deficit de ambulanțe la Pașcani: Două sunt defecte, iar majoritatea au parcurs un milion de kilometri

Serviciul de Ambulanță Iași nu a primit niciun echipaj în anul 2015, deși nevoile sunt dintre cele mai mari. La Pașcani, angajații substaţiei, am putea spune că își fac eroic datoria, ținând cont de numărul mașinilor de care dispun și kilometrii pe care acestea le-au parcurs.

Așteptările sunt mari din partea celor care apelează la serviciile  instituției, dar puțini sunt cei care cunosc greutățile cu care se confruntă. Dotarea este modică la nivelul substaţiei de la Pașcani, iar situația nu tinde să se rezolve.

“Cert este că în anul 2015 nu am primit nici o ambulanță. Ori parcul nostru, din cele 67 de ambulanțe înscrise în circulație și în inventarul Serviciului Județean de Ambulanță Iași, 51 îndeplinesc criteriile normelor legale de a fi casate. Nu ne putem permite acest lucru, de a le casa fiindcă nu am avea cu ce lucra și atunci, pentru că au sute de mii de kilometri, noi suntem nevoiți să reparăm la ele, iar asta înseamna costuri, imobilizarea pe anumite perioade în service, lucrul care ne îngreunează activitatea. Se întâmplă să se deplaseze la o urgenţă și se defectează ambulanța, apoi trebuie trimisă alta. Din păcate, lucrăm cu resursele pe care le avem în acest moment”, ne-a declarat Nicolai Pralea, asistent medical principal al SAJ Iași.

  

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Situația actuală este extrem de grea, la Paşcani. Multe din cele cinci ambulanțe au deja 1.000.000 de kilometri parcurși. Mai mult, două dintre mașinile din parcul auto sunt defecte, fapt ce a necesitat utilizarea mijlocului de intervenție disponibilizat pe zona Mircești. Una din ambulanțele ajunse în dotare, anul trecut, are parcurși deja 150.000 de kilometri.

Conform unor surse din cadrul instituției, ar fi necesar schimbarea întregului parc auto al serviciului local, dar acest lucru nu se întrevede prea curând.

Printr-o hotărâre de Guvern, se specifică că durata normală de funcţionare a unei ambulanţe este de şapte ani, iar în parcul auto SAJ Iași, un număr de 19 maşini au o vechime de peste şapte ani. Acestea, însă, nu pot fi scoase din uz pentru că nu există altele cu care să fie înlocuite.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Amenzi și controale. Doar nouă spitale din județul Iași, din 21 au aviz de securitate la incendiu

Redacția

Planurile noului purtător de cuvânt de la Spitalul CF Pașcani

Teona Gherasim

Bărbat pe moarte din cauza unui borcan de zacuscă cu pește făcută în casă

Redacția
Încarcă...