NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Decontarea terapiilor pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, autismul este un handicap. Mai multi copii autisti pot prezenta o deficienta mentala asociata (80% din cazuri)  sau o epilepsie (30% din cazuri). Autismul este de aproape 4 ori mai frecvent la baieti si afecteaza 34 din 10000 de copii. 

În România, costurile pentru terapia unui copil cu autism încep de la 1.500 de lei lunar în cazul în care micuțul suferă de o afectare slabă, a fost diagnosticat precoce și necesită doar o oră de terapie pe zi. Nedecontarea terapiei de către stat este problema cea mai mare cu care se confruntă părinții.

Pentru a avea rezultate, un copil trebuie să facă tratament medicamentos cu neurotrofice și antidepresive care este decontat de către Casa de Asigurări de Sanatate și ajunge la 150-200 de lei pe lună în funcție de rețetă, însă nu va avea rezultate fără terapie.

  

Legea 151/2010 privind serviciile specializate acordate persoanelor cu tulburari din spectrul autist vine în sprijinul acestor persoane dar decontarea terapiilor încă nu se poate realiza.

În aceste condiții vă rog să îmi comunicați care ar fi impactul financiar pentru a putea veni în spijinul acestor persoane cu tulburari din spectrul autist în vederea decontării terapiilor.

    Citește și: {loadposition articlescategoryload}

           Senator PSD Sorin Lazăr

Advertisements

Related posts

Partidul Mișcarea Populară are organizație și la Pașcani. Vezi cine este președintele și de când își începe activitatea

Marius Parteni

Prezenţă extrem de redusă la vot! Judeţul Iaşi a fost codaş la urne

Redacția

PNL, PP DD și PDL se declară în opoziție la nivel de Pașcani, după jocurile politice din CJ Iași

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site