NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Decizii la Guvern, cu impact în Agricultură: Peste 174.000 de fermieri, vizați de o schemă de ajutor excepțional de peste 25,4 milioane euro

Executivul a aprobat joi acordarea unor ajutoare excepționale destinate producătorilor agricoli pentru cheltuieli angajate cu achiziția de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la suprafețele înființate cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin.

Muncitori sezonieri romani la cules de struguri in Marea BritanieFoto: Peter Titmuss / Alamy / Profimedia Images

Schema de ajutor derulată de Ministerul Agriculturii prin APIA contribuie la asigurarea securității alimentare și este destinată unui număr de 174.500 beneficiari care administrează 144.170 hectare de teren agricol.

  

Bugetul alocat pentru sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal este de 126.150.673 lei, echivalentul sumei de 25.490.649 euro.

Advertisements

Cuantumul ajutorului excepțional este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha acordat pentru fermierii care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv.

Beneficiarii schemei sunt persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoane juridice; grupuri de producători sau organizații de producători; structuri din domeniul cercetare, respectiv universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

Advertisements

Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru a accesa ajutorul excepțional, potențialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

  • să fie înregistrați în evidențele APIA cu cererea unică de plată 2022;

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rafila despre o eventuală candidatură la prezidențiale: ”Dacă PSD consideră că eu aş putea să fiu unul dintre candidaţii potenţiali, nu am nicio problemă”

Redacția

Washingtonul condamnă ”cu vehemenţă” atacul ucigaş de la Elad, în Israel

Redacția

Cannes 2022: Lungmetrajul „Triangle of Sadness” de Ruben Östlund, o satiră acidă la adresa lumii modei şi a bogaţilor, a câştigat Palme d’Or / Lista completă a câştigătorilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site