NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

De ce vorbitul cu noi înșine ne face bine

femeie care zambeste in oglinda

Vorbesti singur în baie sau în fața oglinzii? Nu numai că este normal, ci și benefic!

Ești în fața dulapului și te surprinzi vorbind singur cu hainele sau cu plantele din casa?

Aceste monologuri nu sunt un simptom al debutului precoce al demenței. Dimpotrivă, este un semn bun, conform rezultatelor cercetătorilor de la Universitatea Morgan State din Statele Unite. A vorbi cu obiecte sau cu pisica este un mod de a te liniști și de a da sens la ceea ce faci, mai ales în perioadele mai putin ușoare.

Această umanizare a lucrurilor neumane poate ajuta oamenii să simtă un sentiment de control”, explică Anita Welles, profesor de psihologie, potrivit Femme Actuelle.

  

A vorbi cu tine însuți într-un mod pozitiv urmează aceeași logică și ne poate ajuta să atingem etape sau obiective.

Cu cât cineva vorbește cu sine despre o schimbare sănătoasă, cu voce tare, cu atât este mai probabil să o facă. Ca oameni, trebuie să gândim cu voce tare. Uneori, auzindu-ne spunând ceva este un lucru util.

Dar nu toate conversațiile cu tine sunt bune. Mustrarile marcate de amărăciune și înstrăinarea față de ceilalți pot fi dăunătoare sănătății mintale: Oamenii ar trebui, de asemenea, să încerce să rămână conștienți de ceea ce vorbesc, mai ales dacă implică un risc de auto-vătămare sau un sentiment de lipsă de speranță.

Ce este solilocvia?

Provenit din latinescul soliloquium, solilocvia reprezinta vorbirea de unul singur cu voce tare. Conceptul este asociat cu monologul. Psihologii spun ca este o solutie pentru a depasi momentele dificile.

bzi

Advertisements

Related posts

Ce salarii iau angajații Spitalului Municipal Pașcani. Listele detaliate cu veniturile (DOC)

Oana Cordoneanu

Consumul excesiv de medicamente, o problemă reală în județul Iași! Tot mai multe persoane ajung la spital

Redacția

Concluziile Inspecției Sanitare: 15 persoane infectate din cauza produselor oferite de AgroComplex. Pachetele au fost achiziționate de la societatea Marcel SRL Răchiteni!

Marius Parteni
Încarcă...