Un nou studiu contestă ideea că sânii femelelor au apărut prin selecție sexuală, sugerând că alți factori, cum ar fi numărul de receptori de estrogen, pot juca un rol în această evoluție, scrie El Pais.
Ne place să explorăm trăsăturile care îi diferențiază pe oameni de alte primate și animale. De exemplu, postura noastră bipedă, corpurile fără păr sau limbajul. Cu toate acestea, trecem adesea cu vederea una dintre cele mai evidente diferențe: dezvoltarea unor sâni proeminenți la feme, lucru care nu se întâmplă la alte primate. Întrebarea intrigantă este – de ce?
Desmond Morris a abordat această întrebare în cartea sa fundamentală din 1967, Maimuța goală. Ideile sale s-au fixat în imaginarul colectiv, deoarece erau inovatoare, izbitoare, intuitive și ușor de înțeles. Dar unele erau și pure speculații, iar cercetările ulterioare le-au măturat din temelii.
Morris a propus ipoteza că sânii femeilor au evoluat în paralel cu poziția bipedă, deoarece semănau cu fesele. La primatele patrupede, semnalele sexuale sunt mai vizibile pe spate. În schimb, în poziția verticală a oamenilor, majoritatea interacțiunilor sunt față în față, iar fesele nu sunt la fel de vizibile, așa că de ce să nu le aducă pe piept?
» Citește continuarea pe pagina autorului