NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De astăzi se aplică primele marcaje între Podu Iloaiei și Lețcani

DRDP Iași anunță că astăzi, 24 mai, va începe aplicarea premarcajului rutier pe DN 28, Podu Iloaiei – Lețcani, pe porțiunile pe care s-au executat deja lucrări de așternere a covorului asfaltic.

“Precizăm că aplicarea marcajelor rutiere, conform normativelor în vigoare, nu poate fi efectuată mai devreme de două săptămâni de la așternerea mixturii asfaltice. De asemenea, trebuie avut în vedere că lucrările pe acest sector au fost îngreunate și de precipitațiile căzute în ultimele zile”, a anunțat DRDP Iasi.

Lucrările pe tronsonul menționat au demarat în noaptea de 09/10 mai 2021, cu lucrări pregătitoare în vederea așternerii mixturii asfaltice (frezarea părții carosabile).

Pentru limitarea la minimum a ambuteiajelor, DRDP Iași a luat decizia ca acestea să fie executate pe timp de noapte (interval orar 20:00 – 05:00), cu semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum afectat și cu respectarea întocmai a recomandărilor Poliției Rutiere. În ceea ce privește accidentele produse în ultimele zile pe sectorul de drum menționat, DRDP Iași face precizarea că acestea au avut drept cauze principale neatenția la volan, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, manevre ilegale de întoarcere, neadaptarea vitezei la condițiile de drum și nerespectarea regimului de viteză instituit. De asemenea, unul dintre accidente a avut drept cauză manevra de evitare a unei căprioare care a traversat partea carosabilă, pe timp de noapte”, a menționat DRDP Iași.

  

Lucrările pe DN 28 vor continua în zilele următoare cu așternerea mixturii asfaltice pe tronsonul Lețcani – Valea Lupului (zona Metro) și cu executarea premarcajului rutier pe tronsonul Podu Iloaiei – Lețcani.

teleM

Advertisements

Related posts

Situația terenurilor disponibile destinate tinerilor pentru construcția de locuințe

Marius Parteni

Firma administratorului public Gică Zanet are datorii la salubritate și termoficare în valoare de 10.000 lei!

Răzvan Grecu

Bătaie de joc, pe strada Albineț! Primăria spune că se va interveni

Marius Parteni
Încarcă...