RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cuva Barajului, pământ lucrat: Situație incertă legată de modul de utilizare și folosință a terenului

Administrația locală este în aceste zile prinsă în valul unor declarații de presă, ce au ca subiect o suprafață de teren din Cuva Barajului Pașcani. Terenul atribuit Pașcaniului de instanța de judecată, va fi pus la dispoziția cetățenilor, după ce va fi clarificată situația exproprierilor. 

De câteva săptămâni de zile  litigiul cu privire la terenul din cuva barajului, nu este tranșat în clar, în spațiul public.”Eu neștiind că am câștigat procesul acolo, fac mențiunea că de la Compartimentul Juridic nimeni nu a venit să ne spună că avem câştigată cuva barajului. Chiar dacă am câştigat în instanţă, începând cu anul anul 2021, trebuie să intrăm în legalitate. Avocatul care trebuia să se ocupe de rectificarea cărţii funciare, nu a venit să ne spună că nu a reuşit să facă acest lucru, acţiunea fiind respinsă. Este un prim răspuns”, susține primarul Marius Pintilie.  

De partea cealaltă fostul primar, Dumirtu Pantazi, a susțuinut că neclaritățile trebuie rezolvate.”Cât priveşte cuva barajului, aţi văzut cu câtă seninătate, a venit să prezinte situaţia (n.r. cu referire la primarul în funcție) că nu a cunoscut sau informat. Adresez și eu următoarea întrebare, ce situații dețin? În fiecare an se face inventarierea activităților, inclusiv a dosarelor aflate pe rolul instanțelor de judecată. Cum au făcut inventarierea? Vine și ne spune de aceste situații”, se mai arată în punctul de vedere al lui Dumitru Pantazi, președintele PSD Pașcani.

Cele 117 hectare de teren sunt la acest moment lucrate. Proprietarii de drept sau moștenitorii acestora trebuie să depună la Primărie documente care să ateste proprietatea terenurilor, pentru a putea fi trecuți pe lista celor despăgubiți. 

  

Related posts

Întâlnire la Primăria Pașcani cu fermieri interesați de accesarea fondurilor europene pentru agricultură

Teona Gherasim

A fost publicată lista persoanelor a căror proprietăți vor fi expropriate din cauza Barajului de la Lunca (DOC)

Răzvan Grecu

De la forjă, la conducerea CSM Pașcani, printr-un conflict de interese penal! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...