RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum vrea să rezolve ministrul italian al Justiției problema fugarilor români

Ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, a avut, marți, o întrevedere cu omologul italian, Carlo Nordio, în cadrul căreia au semnat o Declarație comună privind dezvoltarea parteneriatului în domeniul justiției între cele două instituții. Ministrul italian a afirmat cu privire la problema fugarilor români ce aleg ca destinație țara sa că „situația trebuie schimbată” și speră că se vor lua măsuri la nivelul magistraturii ori la nivel de legislație.

Ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, și omologul italian, Carlo Nordio Foto: MJ

Ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, și omologul italian, Carlo Nordio Foto: MJ

Potrivit Ministerului Justiției, Declarația are în vedere stabilirea celor mai bune practici pentru intensificarea cooperării judiciare bilaterale și a fost semnată în contextul vizitei oficiale a ministrei justiției la Roma, la invitația omologului italian.

  

Potrivit sursei citate, ambele părți au punctat importanța acestei întrevederi, în contextul în care premierul României și cel al Republicii Italiene au semnat, la 15 februarie 2024, Declarația comună privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic consolidat dintre cele două state.

Problema fugarilor români 

Intensificarea cooperării judiciare bilaterale în materie penală este obiectivul acestei misiuni la Roma. Ne axăm pe două dimensiuni importante și pentru Italia, și pentru România: executuarea mandatului european de arestare și transferul de persoane condamnate. În 2023,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Jill Biden o întâlnește pe Carmen Iohannis/ Cele două, ambele profesoare, vor vizita o școală din București care găzduiește elevi refugiaţi ucraineni

Redacția

Europa League: FC Barcelona vs Galatasaray Istanbul – Cicâldău și Moruțan, în lotul oaspeților

Redacția

Cum explică Nicușor Dan retragerea atribuțiilor viceprimarului Stelian Bujduveanu. PNL iese la atac: „A ieșit din logica de independent”

Redacția
Încarcă...