RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cum poti recunoaste radarele neinscriptionate ale Politiei din judet

Daca nu intalniti in trafic masini pe care scrie “Politia Romana” sau “Siguranta si incredere”, nu inseamna ca nu sunteti urmariti de echipajele de politie rutiera.

Ba din contra, acolo unde nu se afla masini inscriptionate ale Politiei, cu siguranta patruleaza masini care, la prima vedere, nu atrag atentia cu nimic. Este vorba despre autoturismele echipate cu radar, neinscriptionate. Numarul lor a crescut de la un an la altul, iar tehnicile politiei de a surprinde in flagrant greselile care se comit in trafic s-au diversificat. Politistii rutieri omologheaza radare pe masini care au fost folosite la alte structuri, tocmai pentru a-i deruta pe conducatorii auto care s-au invatat sa conduca regulamentar atunci cand intalnesc masinile despre care au auzit ca au radar. Oamenii legii organizeaza zilnic actiuni cu aceste masini, dar de fiecare data in alta zona din oras. Uneori, masinile neinscriptionate patruleaza pe bulevardele aglomerate, alteori stationeaza in zona unor treceri pentru pietoni. Nu lipsesc insa nici actiunile in cadrul carora masinile neinscriptionate filmeaza neregulile din trafic, iar agentii ii trag pe dreapta pe soferii care au gresit, dupa cativa zeci de metri.

18 radare, dintre care 8 inscriptionate

  

Potrivit legii, aparatele radar se monteaza pe masini ale Ministerului Afacerilor Interne, insa nu neaparat pe cele inscriptionate. Astfel, in judetul Iasi, exista 18 masini echipate cu radar, iar opt dintre ele sunt neinscriptionate. Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI va prezinta lista masinilor neinscriptionate care actioneaza pe raza municipiului. Este vorba despre autoturismele Opel Astra H, de culoare rosie, cu numarul de inmatriculare IS 05 WTE, Opel Astra H, tot de culoare rosie, cu numarul de inmatriculare MAI 12607, autoturismul marca Dacia Logan de culoare albastra, cu numarul de inmatriculare IS 54 VMW si alte doua masini Dacia Logan, ambele albe, cu numerele de inmatriculare IS 09 MSP si IS 09 MYV. Atentie, insa, acestea sunt radarele care se afla in acest moment in logistica Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi si oricand poate aparea un radar nou.

Soferii le contesta

Foarte multi soferi incearca sa scape de sanctiunile pe care le primesc de la agentii care circula cu aceste masini neinscriptionate, pe motiv ca misiunile organizate cu aceste radare nu sunt legale. In realitate, insa, legea permite folosirea lor atata timp cat sunt omologate, iar politistii actioneaza in baza unui plan de actiune.

“Legea permite folosirea lor si toate Inspectoratele Judetene de Politie folosesc astfel de radare neinscriptionate”, a precizat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi. O parte dintre conducatorii auto ieseni au inceput deja sa invete pe de rost numerele de inmatriculare ale acestor masini fantoma ale Politie si chiar au deschis o pagina de Facebook, Radar Iasi, unde anunta prezenta radarelor din trafic. “Se accepta doar postarile referitoare la radare si filtre ale politiei, restul postarilor vor fi sterse! Cei care nu respecta regulile vor fi stersi din grup fara niciun avertisment. Va asteptam cu postari”, se arata pe pagina de socializare. Grupul de pe Facebook are 7.228 de membri, iar 90% dintre ei sunt ieseni. Zilnic, pe pagina apar zeci de postari care anunta prezenta echipajelor de politie, fie ca este vorba despre masini inscriptionate sau nu.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Fetiță de 8 ani din Conțești accidentată de un șofer care a vrut să evite o mașină ce staționa (FOTO – VIDEO)

Marius Parteni

Judecătorii au solicitat, într-un dosar în care Dumitru Pantazi este judecat pentru presupuse fapte de corupție, ca Primăria municipiului Pașcani să anunțe dacă se constituie parte civilă

Răzvan Grecu

Migranți din Somalia și Egipt cu barca gonflabilă, pe Dunăre. Încercau să intre ilegal în România

Redacția
Încarcă...