NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum le afectează fumatul pe animalele de companie. Riscă să se îmbolnăvească

Fumatul dăunează grav sănătăţii… câinilor şi pisicilor. Cel puţin aşa arată concluziile unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Glasgow, care au descoperit că există o legătură între inhalarea constantă a fumului de ţigară şi riscul crescut de boli la animale.

 

Clare Knottenbelt, profesor de medicină şi oncologie la institutul veterinar al universităţii scoţiene a declarat că deteriorarea celulelor, creşterea în greutate după castrare şi probabilitatea dezvoltării diverselor tipuri de cancer sunt consecinţe reale pe care le determină expunerea prelungită a animalelor de companie la fum de ţigară.

„Am demonstrat deja că o cantitate semnificativă de fum este consumată de câini atunci când trăiesc într-o casă cu fumători. Studiul nostru arată că pisicile sunt chiar mai afectate, poate datorită faptului că îşi fac toaleta minuţios ceea ce ar putea creşte cantitatea de fum absorbită de corpul lor”, a detaliat cercetătoarea.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

A N U N Ţ C O N C U R S ECO-SALUBRITATE

Redacția

Ambasadorul SUA: Dacă nu ar fi existat corupţie în România, s-ar fi construit mai repede autostrăzi

Redacția

România, mereu prinsă în conflictul istoric dintre Rusia şi Turcia. Cum ne-au afectat războaiele celor două mari imperii, de-a lungul timpului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site