NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cadouri “capcană” de la bănci. Cardurile de credit vă pot îndatora ani buni


Au luat bani să-şi umple frigiderul într-o zi şi au ajuns să dea înapoi cât pentru o garsonieră. Este capcana în care au căzut sute de români ce au primit carduri de credite oferite de bănci cu minimum de informaţii şi maximum de dobânzi şi comisioane. Acum trebuie să returneze aproape de 30 de ori suma împrumutată.

Eugen era client vechi al băncii în 2006 cand i s-a oferit un card de credit cadou, de 3 600 de lei. Dobânda efectivă: 34 la sută. L-a folost doi ani la cumpărături, l-a golit şi l-a uitat în portofel. Aşa a ajuns ca în 2011 să fie executat de bancă şi să i se oprească lunar câte 500 de lei din pensie. După trei ani de plăţi şi drumuri la bancă, executorul l-a pus în faţa sumei de achitat: 92 500 de lei. De aproape 26 de ori împrumutul.

Până la ora difuzării materialului, banca comercială ce a acordat creditul a refuzat să facă orice comentariu legat de acest caz. Şi nu este singurul.

Ultimele date ale Băncii Naţionale arată că la începutul anului erau peste 2,3 milioane de carduri de credit acordate românilor. Valoarea totală a tranzacţiilor făcute prin intermediul lor depăşeşte 1,3 miliarde de lei. Dacă sunteţi atenţi şi depuneti peste suma minimă de rambursat, atunci le puteti achita în câteva luni. Dacă nu, rămâneţi cu datorii ani buni.

Între timp, tot mai mulţi clienţi ai băncilor contestă la tribunal dobânzile mari şi comisioanele abuzive.

În acest moment, cele mai mici dobânzi pentru un card de credit sunt în jurul a 14 procente. Iar cele mai mari pot depăşi 33 la sută.

Sursa: StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Johann Sebastian Bach a avut 20 de copii

Redacția

Avanposturile din Est. România îşi dublează participarea la Forţa de Răspuns a NATO

Redacția

Sistemul Hidrotehnic Independent Pascani scoate la concurs

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site