RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bugetul judeţului pe 2016. Sunt prevăzuți bani pentru catedrala din Pașcani și analiza indicatorilor tehnico-economici a unor drumuri județene din zona municipiului

Tot în ciuda acestui deficit uriaş, încă un milion de lei va fi alocat Fundaţiei Sportului Ieşean, principala finanţatoare a fotbalului. Judeţul începe noul an pe roşu. Consilierii judeţeni au fost chemaţi astăzi la muncă, în prima şedinţă în plen din acest an. Principalul punct de pe ordinea de zi va fi aprobarea bugetului judeţului, prevăzut a înregistra un deficit de 8,6%.

 

  

Astfel, la venituri de 687,4 milioane lei se prevăd cheltuieli de 747,16 milioane de lei, rezultând astfel un deficit de 59,72 milioane de lei. Pentru acoperirea deficitului, CJ urmează să apeleze la banii instituţiilor din subordine, respectiv la eventualul excedent al bugetului local al judeţului şi la execedentele din veniturile proprii ale unităţilor CJ.

Totuşi, vor fi găsiţi bani pentru Mitropolie, catedrala din Paşcani, Episcopia Romano-Catolică şi parohiile din judeţ. Biserica va beneficia de ajutoare de 1,2 milioane lei. Încă un milion de lei va fi alocat Fundaţiei Sportului Ieşean, iar 550.000 lei pentru susţinerea proiectelor propuse de fundaţiile şi organizaţiile neguvernamentale.

Din totalul bugetului judeţean, 83,8% vor fi utilizate pentru funcţionarea instituţiilor, iar 109,5 milioane lei vor fi destinaţi investiţiilor, bazate îndeosebi pe alte fonduri decât veniturile proprii al CJ.

Cel mai important proiect aflat în derulare este cel al Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, care urmează să se finalizeze în octombrie 2016. Urmează să fie finalizate şi lucrările la Spitalul de Neurochirurgie, să fie demarate lucrări în cadrul masterplanului judeţean de transport şi să fie lansată licitaţia pentru reabilitarea drumului Iaşi – Suceava, pe o lungime de 94 km.

În cadrul şedinţei va fi analizată şi solicitarea comunei Gherăeşti, din judeţul Neamţ, de a se înscrie în Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă-Canal, care grupează localităţile în care operează ApaVital. Va fi discutată şi propunerea de declasificare a unui tronson de 16,6 km din DJ 248B Leţcani – Voineşti, acesta urmând să devină drum comunal.

O altă propunere vizează transformarea a 5,36 km de drum comunal din Ţuţora în drum judeţean, DC 22 Cristeşti – priza Prut urmând să devină DJ 249D Cristeşti – Ţuţora – Grozeşti – Gorban. Vor fi analizaţi şi indicatorii tehnico-economici ai DJ 208I Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători, în lungime de 9 km şi cu o valoare de 13,9 milioane lei, respectiv ai DJ 281C Blăgeşti – Hărmăneşti – Todireşti – Cotnari, cu o lungime de 25 km şi o valoare de 49,17 milioane lei.

CJ urmează să discute şi achitarea cotizaţiilor la diversele organisme din care face parte, în sumă totală de peste 2 milioane lei. Pe ordinea de zi a şedinţei în plen a CJ se vor mai afla şi operarea unor modificări în programul curselor auto intrajudeţene, ca şi regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului instituţiilor publice de cultură din subordine.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Soluție pentru plombarea craterelor de pe străzile din Pașcani la ieșirea din iarnă

Marius Parteni

Programul Rabla pentru Electrocasnice: Cele 49.412 de vouchere generate în etapa a treia, cele mai multe pentru aspiratoare, sunt validate marţi, după care poate începe achiziţia produselor

Redacția

Primarul Pantazi somat de consilierul Olariu pe tema viitorului RAGCL

Marius Parteni
Încarcă...