RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Culise. Ce planuri au PNL şi PSD pentru viitorul Guvern: mari reforme, împărţire echilibrată funcţiilor de top, aducerea celor mai importanţi lideri în Cabinet

Liderii PNL şi PSD au întors pe toate părţile variantele de guvernare pentru următorii ani. În primul rând, o idee asupra căreia au căzut de acord este că pentru înţelegere între cele două trebuie să fie urmărită îndeplinerea unor mari reforme, cum este cea administrativ-teritorială sau a CCR (de altfel PSD şi are un proiect pe tema aceasta), potrivit unor surse politice apropiate negocierilor. De asemenea, partidele ar trebui să urmărească îndeplinirea promisiunilor din PNRR, unde multe lucruri sunt asumate până în 2026, dar şi realizarea proiectelor din Programul Naţional de INvestiţii Anghel Saligny. Înţelegerea ar putea fi pe 7 ani, adică în până la finalul mandatului 2024-2028. 

În cazul premierului, acesta ar urma să fie prin rotaţie, câte un an şi jumătate (poate chiar doi), nefiind încă stabilit partidul care-l dă. Potrivit informaţiilor „Adevărul”, PSD ar accepta să fie primul din partea PNL, dar să fie o persoană cum este Ciucă, adică să nu aibă o etichetă clară de membru de partid. Varianta cu premier PSD la început ar însemna că în pole position este şeful social-democraţilor, Marcel Ciolacu. 

Însă mai degrabă Ciolacu ar primi şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce Florin Cîţu şefia Senatului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Șefa socialiștilor din Parlamentul European, despre măsurile fiscale: Guvernul a luat decizia corectă

Redacția

Dacia de la Mioveni se închide de joi. 13.500 de angajați vor fi în șomaj tehnic

Redacția

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că demisionează din USR

Redacția
Încarcă...