NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cseke Attila: INSP a recomandat carantinarea zonală București-Ilfov, iar vineri se va discuta în grupul tehnico-științific. Este și discuția despre certificatul verde obligatoriu, pentru că nu e corect să le spui celor care s-au vaccinat că nu au voie să iasă pe stradă

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a confirmat, joi seara, că INSP a recomandat carantinarea zonală București-Ilfov, iar vineri se va discuta această propunere în grupul tehnico-științific.

„Mâine (vineri, n.red.) acest lucru se va discuta, urmând să vedem ce spun specialiștii”, a precizat Cseke Attila la Digi24.

Cseke Attila a precizat că este și discuția despre obligativitatea certificatului verde pentru toate activitățile.

„Oarecum nu e corect să spui oamenilor care au fost responsabili și s-au vaccinat că tu nu mai poți să ieși pe stradă sau să mergi la un anumit eveniment sau într-un loc public. E și un semn de corectitudine până la urmă. Dacă unii sunt responsabili și au înțeles și s-au protejat pe ei, dar și pe cei de lângă ei, atunci și noi ca societate trebuie să facem acest pas”, a subliniat ministrul interimar al Sănătății.

  

Acesta a precizat că acest lucru se va discuta în următoarele zile.

Context.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a propus Comitetului pentru Situații de Urgență carantinarea Bucureștiului și Ilfovului, unde rata de incidență a depăși 15 cazuri la mia de locuitori, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Litoralul pentru toţi. Cazare la mare și la 50 de lei pe zi în septembrie

Redacția

Deputatul PSD Elvira Șarapatin a lovit un pieton pe trecere și a părăsit locul accidentului

Redacția

Federația Sanitas începe o serie de acțiuni de protest

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site