NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Criză majoră de încredere în politicienii români. Cum a ajuns Iohannis la 15% iar Ciolacu șeful plutonului de ratați

Un sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD dat publicității marți, 2 august, indică o criză majoră de încredere în toată clasa politică românească. Alegătorii i-au sancționat  într-o proporție atât de mare pe liderii marilor partide și pe șeful statului, încât ar trebui să-i pună serios pe gânduri.

Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis la un minim istoric de 15% încredere? Un astfel de scor a mai înregistrat doar fostul președinte, Traian Băsescu, după tăierile din timpul crizei economice din 2010, dar atunci prăbușirea se explica printr-o serie de măsuri de austeritate care au afectat categorii largi de populație.

Președintele Iohannis a trecut și el prin doi ani de criză generată de pandemie, dar nu măsurile de carantinare sau închiderea unor activități economice l-au tras atât de mult în jos, ci mai degrabă lipsa rezultatelor după șapte ani de mandat și înșelarea așteptărilor alegătorilor. Oricât încearcă să justifice coaliția PSD-PNL-UDMR invocând nevoia de stabilitate, șeful statului plătește azi prețul trădării celor care l-au votat din nou în 2020, în sepecial pentru discursul anti-PSD și pro-justiție, teme abandonate ulterior cu maxim cinism.

Advertisements

Cel mai dificil pentru Klaus Iohannis este să pună ceva pe masă după șapte ani la Cotroceni.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Deputatul Marilen Pirtea (PNL): România merită ridicarea vizelor SUA şi includerea în spaţiul Schengen

Redacția

Ionuţ Stroe anunţă că liberalii nu i-au cerut demisia lui Nicolae Ciucă, în urma acuzaţiilor de plagiat: „Exclus aşa ceva”

Redacția

Virgil Popescu, despre carburanți: Prețul la pompă a ajuns sub prețul de la care începuseră scumpirile / Cât costă azi benzina și motorina în București

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site