RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Costumul care reciclează transpirația, inspirat din Dune, a fost construit de un YouTuber

În romanul științifico-fantastic „Dune” din 1965 al lui Frank Herbert, cei suficient de curajoși să străbată peisajele deșertice ale planetei fictive Arrakis poartă un costum complet numit „stillsuit” care poate conserva toată umiditatea corpului cu ajutorul unui filtru ce reciclează atât transpirația, cât și urina. Acum, costumul care reciclează transpirația a fost construit de un YouTuber.

Un tub introdus în nările purtătorului, după cum este înfățișat în adaptarea cinematografică din 2021 și în continuarea recentă, poate reface nivelurile de apă ale purtătorului fără a depinde de o sursă externă a prețiosului lichid.

Deși costumul care reciclează transpirația este fictiv, inginerii de la canalul de YouTube „The Hacksmith” au încercat recent să creeze propriul lor costum folosind tehnologii surprinzător de simple și, după cum s-a dovedit, nu este atât de fantezist precum pare.

Costumul care reciclează transpirația, inspirat din Dune, a fost construit în realitate

  

Deși costumul youtuberilor nu arată la fel de elegant ca cel prezentat în adaptarea cinematografică din 2021, este, în esență, un costum Tyvek cu un costum Dune standard purtat deasupra; cu mențiunea că inginerii au reușit să colecteze umiditatea corpului și să-i permită membrului echipei Darryl Sherk să o bea printr-un tub.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cîţu şi-a anunţat demisia din fruntea PNL: Ce facem în acest moment, chiar dacă spunem că facem pentru stabilitate şi linişte, tocmai asta nu arată

Redacția

Rareș Bogdan, reproș adresat primarului Capitalei: Nicușor Dan să explice de ce au plecat doar trei directori din Administrația Firea, și ei prin pensionare, iar restul sunt toți tot acolo

Redacția

Ce ratinguri face fotbalul la TV?

Redacția
Încarcă...