RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Costel Alexe, Președinte CJ: „Investim în modernizarea școlilor pentru eliminarea discrepanțelor dintre mediul rural și cel urban.” (P)

100 de milioane de lei vor fi investiți în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație a 108 unități de învățământ din județul Iași prin proiectul realizat de Consiliul Județean Iași.

Ne-am asumat dotarea școlilor din județul Iași la standarde europene, care să ofere atât elevilor, cât și dascălilor un mediu inovativ și complex în orele de studiu petrecute la școală. Cu fiecare astfel de proiect reușim să ne ducem la îndeplinire obiectivele asumatie în fața ieșenilor cu privire la investițiile și finanțările care reușesc să elimine o parte din nevoile resimțite în școli.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

Consiliul Județean Iași a semnat acorduri de parteneriat cu 72 de UAT-uri în vederea depunerii proiectului prin care unitățile de învățământ vor putea beneficia de investiții în vederea modernizării acestora.

Atât Municipiul Pașcani, cât și comunele învecinate sunt printre beneficiarele acestui proiect depus spre finanțare de către Consiliului Județean.

  

9 milioane de lei au fost obținuți de Municipiul Pașcani în vederea dotării cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Colegiului National „Mihail Sadoveanu”, Grădinița cu program prelungit nr. 2, Grădinița cu program prelungit nr. 3, Liceul Tehnologic „Mihail Busuioc”, Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga”, Liceul Teoretic „Miron Costin”, Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Gâștești, Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” și a Clubului Copiilor din Pașcani.

Unitățile de învățământ din comunele învecinate Municipiului Pașcani care vor beneficia de aceleași investiții sunt:

Liceul Teoretic „Bogdan Voda” Hălăucești – 605,836.32 lei

Școala Gimnazială din Moțca – 777,049.47 lei

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” – 965,059.21 lei

Școala Profesională din Stolniceni-Prăjescu – 1,401,935.50 lei

Școala Gimnazială din Valea Seacă – 672,342.92 lei.

Le mulțumesc tuturor primarilor din județul Iași care au avut încredere în expertiza colegilor din Consiliul Județean Iași, reușind prin parteneriatul pe care îl avem să oferim comunității ieșene o oportunitate semnificativă în domeniul educației.a mai precizat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

Related posts

Vasile Axinte, deputat PSD, despre Autostrada Iași – Târgu Mureș

Redacția

Deputatul Sorin Năcuță despre apărarea drepturilor românilor din diaspora. Cazul mamei din Pașcani suspectată că și-a răpit copiii (P)

Redacția

Întrerupere temporară a relațiilor cu publicul la APAVITAL, la Pașcani și Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...