RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un raport constată că oraşul Johannesburg este responsabil pentru incendiul din 2023 în care au murit 76 de persoane

Un raport privind incendiul în care au murit 76 de persoane în oraşul sud-african Johannesburg în luna august 2023 a constatat că municipalitatea este responsabilă. Raportul întocmit de o comisie de anchetă a fost publicat duminică, transmite Agerpres.

Deşi un bărbat în vârstă de 29 de ani a recunoscut că a provocat incendiul pentru a acoperi o crimă, consecinţele ar fi fost „atenuate în mod semnificativ” dacă oraşul ar fi respectat propriile legi şi reglementări, a declarat judecătoarea Sisi Khampepe, citată de DPA.

Clădirea cu cinci etaje, cunoscută sub numele de casa „Usindiso”, era oficial goală în momentul incendiului din dimineaţa zilei de 31 august 2023, dar sute de persoane locuiau de fapt acolo în mod ilegal.

Locuitorii foloseau conexiuni ilegale de apă şi electricitate pentru uz casnic şi ridicaseră pereţi despărţitori din materiale foarte inflamabile. Pereţii despărţitori au compromis ieşirile de urgenţă şi căile de evacuare încorporate, a declarat Khampepe. Potrivit acesteia, în clădire exista o rată ridicată de infracţionalitate.

  

Oraşul şi Joburg Property Company (JPC), în calitate de proprietar al clădirii, nu s-au ocupat niciodată de toate aceste probleme, deşi ştiau despre ele încă din 2019, a continuat ea.

Khampepe a recomandat demolarea clădirii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Daniel Funeriu, atac la Iohannis: Ne-a promis „România Educată” și vedem profesori cu briceagul la beregată şi prima grevă generală în ultimii 18 ani

Redacția

Restricţii de trafic în Capitală în weekend, pentru mai multe evenimente: meci, adunare publică și semi-maraton

Redacția

Concurs de Dragobete, marca PNL Argeş. Pentru a participa, oamenii trebuie să dea like paginii de Facebook a preşedintei de filială, Alina Gorghiu

Redacția
Încarcă...