RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Al treilea Paşte în vreme de război. Ucrainienii sărbătoresc Învierea Domnului sub focuri de armă

Ucrainienii din estul devastat de război s-au adunat duminică la biserică pentru a marca al treilea Paşte sub focuri de armă, în timp ce trupele ruseşti sunt tot mai aproape de a ameninţa unele dintre oraşele cheie ale regiunii, relatează Reuters, conform News.ro.

Luptele de pe frontul de est s-au intensificat în ultimele săptămâni, în special în jurul oraşului Ceasiv Iar, în timp ce trupele Kievului aşteaptă ajutorul militar american crucial pentru a respinge avansul Moscovei.

Locuitorii din Kostiantinivka, la 15 kilometri sud-vest, spun că au rămas hotărâţi să sărbătorească Paştele în ciuda înrăutăţirii situaţiei de securitate din cauza invaziei Rusiei, care durează de 26 de luni.

„Am venit în 2022 şi în 2023 şi vom veni din nou”, a declarat Natalia Hryhorieva, în vârstă de 58 de ani, în faţa unei biserici ortodoxe, în timp ce aştepta ca un preot să îi binecuvânteze coşul de Paşte cu apă sfinţită.

  

Focuri de tun au răsunat în fundal în timpul slujbei de dimineaţă, în care preotul a condamnat inamicul „fără Dumnezeu” şi a rostit o rugăciune pentru victoria Ucrainei.

Mai devreme, preşedintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj de Paşte de la Kiev,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Grupul ABBA s-a reunit şi va lansa în noiembrie un nou album de studio, după o pauză de 40 de ani

Redacția

PSD vrea desecretizarea documentelor din PNRR. Ciolacu solicită și comisie specială de anchetă

Redacția

„Mă doare sufletul”: Bolsonaro pune capăt tăcerii post-electorale

Redacția
Încarcă...