RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Patru libanezi din aceeași familie au fost uciși într-un atac aerian al Israelului

Patru membri ai unei familii din Liban au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra unei case dintr-un oraș aflat în sudul țării, au declarat surse din apărarea civilă și forțele locale de securitate, informează Reuters.

Soldați israelieni la granița cu IsraelulFoto: Mahmoud ZAYYAT / AFP / Profimedia

Cei patru au fost uciși în satul Meiss al Jabal, care a suferit pagube pe scară largă în schimburile regultate de focuri între Israel și milițiile pro-iraniene Hezbollah, izbucnite după începutul războiului din Gaza în luna octombrie a anului trecut.

  

Totuși ambele tabere s-au abținut de la declanșarea unui război pe scară largă, deși lovituri aeriene și bombardamente au avut loc sporadic.

Peste 250 de membri ai Hezbollah și 75 de civili au fost uciși în atacurile israeliene pe teritoriul libanez din octombrie încoace. În Israel, tirurile de rachete venind dinspre Liban au ucis 12 soldați și câțiva civili.

Recent, ostilitățile s-au intensificat pe 25 aprilie, când gruparea Hezbollah a anunțat marți că a efectuat un atac cu drone care a vizat baze militare la nord de orașul Acra, cel mai îndepărtat punct din Israel pe care îl țintește de la declanșarea războiului din Gaza.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

REACȚIE „A-i demoniza pe tineri e o mare greşeală” – Rectorul UBB Daniel David vorbește despre sondajul în care cei mai mulți dintre tineri spun că vor vota AUR

Redacția

LiveBlog SuperLiga: FCSB vs Rapid – Derbi al orgoliilor pe Arena Națională / Echipele de start

Redacția

O femeie băută la volan a lovit o ţeavă de gaze şi un gard la Sinteşti, în Ilfov

Redacția
Încarcă...