RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

În Marea Britanie, Laburiștii și Keir Starmer mai fac un pas către putere, în timp ce Conservatorii și Rishi Sunak sunt în agonie

Victoria categorică a Partidului Laburist în alegerile locale din Anglia de joia trecută confirmă avansul Laburiștilor în sondajele de opinie înaintea Conservatorilor, aflați la putere pe plan național din 2010.

Partidul condus de Starmer a adăugat opt noi consilii și un plus de 186 de consilieri și are acum majoritatea absolută în 51 din cele 107 din Anglia unde au avut loc alegeri, în timp ce partidul condus de premierul Sunak a pierdut aproape jumătate din mandatele de consilieri pe care le deținea în cele 107 consilii – 474 – ca și majoritatea absolută în 10 consilii.

Așa cum era de așteptat, candidatul Laburist Sadiq Khan a obținut un al treilea mandat de primar la Londra cu un avans de 11% în fața contracandidatei sale Conservatoare Susan Hall (43,8% – 32,7%), iar partidul lui Starmer a câștigat nouă din cele 11 scrutine de primari ai zonelor metropolitane, între care Birmingham (unde candidatul Laburist Richard Parker l-a învins pe fostul primar Conservator, Andy Street, cu o diferență de 1.500 de voturi din 600.000 exprimate), Manchester și Liverpool.

Aceste rezultate confirmă avansul mediu de 20% din sondajele de opinie pentru alegerile parlamentare care trebuie să aibă loc cel mai târziu în ianuarie 2025.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Crypto 2024: Prețul Bitcoin (BTC) a sărit de 57.000 dolari, marți, 27 februarie

Redacția

Tortură în închisorile din Rusia – cum persecută sistemul victimele

Redacția

Drulă: În zona de autostrăzi există monopoluri conectate la partid / El face referire şi la primari PNL / DNA a cerut ministerului „foarte multe documente”

Redacția
Încarcă...