RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Constantinescu ales chestor în Biroul Permanent al Senatului

Senatorul Florin Constantinescu a fost ales astăzi în funcția de chestor al Biroului Permanent al Senatului. Plenul acestei camere a aprobat astăzi, în prima şedinţă a ultimei sesiunii ordinare din legislatura 2008-2012, noua componenţă a Biroului Permanent al acestei Camere a Parlamentului.

Noua componenţă a Biroului Permanent a fost aprobată cu 82 de voturi pentru, două împotrivă şi patru abţineri. Votul a fost secret şi electronic.”Vor fi patru chestori. Săptămâna viitoare vor fi împărțite atribuțiile pe fiecare în parte. Cel mai probabil voi răspunde de partea administrativă”, ne-a spus senatorul PSD, Florin Constantinescu.  Pentru sesiunea septembrie-decembrie 2012, dintre cele 12 funcţii în Biroul Permanent cinci au revenit grupului PSD, care este format din 41 de senatori şi are o pondere în structura Camerei superioare a Parlamentului de 33,21%. Este vorba de o funcţie de vicepreşedinte, care va fi ocupată de senatorul Petru Filip, de doi secretari – Valentin Calcan şi Vasile Cosmin Nicula şi de doi chestori – Alexandru Cordoş şi Florin Constantinescu.Funcţia de lider al grupului parlamentar al PSD va fi ocupată şi în această sesiune parlamentară de Ilie Sârbu.Chestorii sunt aleși la începutul fiecărei sesiuni ordinare, la propunerea grupurilor parlamentare cărora le-au fost repartizate locurile respective. Pricipalele atribuții ale unui chestor sunt: verificarea modului de gestionare a patrimoniului, funcționarea și calitatea serviciilor Senatului, controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate, prezintă Biroului permanent proiectul de buget și contul de încheiere a exercițiului bugetar anual și asigură menținerea ordinii în sediul Senatului.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

Related posts

I-am trimis în Parlament şi ne-au făcut de ruşine! 11 din 21 aleşi ieşeni sunt penali

Redacția

(P) Deputatul Petru Movila: infrastructura, cea mai mare problemă a judeţului Iaşi

Redacția

Vizita în teren a consultanților ApaVital, împreună cu primarul Dumitru Pantazi a fost regizată în scop electoral! Vezi cine este personajul care a coordonat totul!

Răzvan Grecu
Încarcă...