NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Rugbiștii pășcăneni se pregătesc pentru returul campionatului național. Discuții despre Centrul Olimpic de la Pașcani

Fetele și băieții din cadrul secției de rugbi a Clubului Sportiv Municipal se pregătesc pentru returul campionatului. Ca noutate, clubul pășcănean antrenează și doi băieți, selecționați pentru lotul național sub 18 ani, care se pregătesc acum pentru Campionatul European.

Potrivit lui Neculai Tarcan, se poartă în continuare discuții pentru înființarea unui Centru Olimpic la Pașcani. „Vrem să facem un Centru Olimpic aici în oraș. Va cuprinde 12 fete, să vedem, depinde totul de partea financiară. Avem șanse chiar foarte mari, având în vedere că rugbiul în 7 este sport olimpic, sperăm să fie investiții. Dacă tot a dominat Pașcaniul atâția ani rugbiul feminin, să avem și noi șansa să facem Centrul Olimpic aici. Va fi o selecție foarte riguroasă. Trebuie ajutor și sprijin din partea autorităților locale. Va fi subvenționat de Comitetul Olimpic, Federația Română de Rugbi și Ministerul Educației. Dar cazarea și întreținerea terenului rămân pentru noi”, a declarat acesta.

În condițiile înființării Centrului Olimpic, fetele vor continua să joace pentru CSM Pașcani.

Advertisements
  

Neculai Tarcan este selecționerul naționalei de rugbi în 7, iar elevele sale din Pașcani au în palmares numeroase medalii naționale și internaționale. Senioarele antrenate în trecut de profesorul Tarcan activează acum pentru Politehnica Iași, cu care conduc în clasament și sunt principalele favorite pentru titlu.  

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Echipele Old Boys din Pașcani și Câmpulung Moldovenesc vă invită la stadion

Marius Parteni

Pășcăneni pe podium la competiții de șah

Oana Cordoneanu

Mișcarea înseamnă viață: Campania pentru sport continuă în Pașcani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site