RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Rugbiștii pășcăneni se pregătesc pentru returul campionatului național. Discuții despre Centrul Olimpic de la Pașcani

Fetele și băieții din cadrul secției de rugbi a Clubului Sportiv Municipal se pregătesc pentru returul campionatului. Ca noutate, clubul pășcănean antrenează și doi băieți, selecționați pentru lotul național sub 18 ani, care se pregătesc acum pentru Campionatul European.

Potrivit lui Neculai Tarcan, se poartă în continuare discuții pentru înființarea unui Centru Olimpic la Pașcani. „Vrem să facem un Centru Olimpic aici în oraș. Va cuprinde 12 fete, să vedem, depinde totul de partea financiară. Avem șanse chiar foarte mari, având în vedere că rugbiul în 7 este sport olimpic, sperăm să fie investiții. Dacă tot a dominat Pașcaniul atâția ani rugbiul feminin, să avem și noi șansa să facem Centrul Olimpic aici. Va fi o selecție foarte riguroasă. Trebuie ajutor și sprijin din partea autorităților locale. Va fi subvenționat de Comitetul Olimpic, Federația Română de Rugbi și Ministerul Educației. Dar cazarea și întreținerea terenului rămân pentru noi”, a declarat acesta.

În condițiile înființării Centrului Olimpic, fetele vor continua să joace pentru CSM Pașcani.

  

Neculai Tarcan este selecționerul naționalei de rugbi în 7, iar elevele sale din Pașcani au în palmares numeroase medalii naționale și internaționale. Senioarele antrenate în trecut de profesorul Tarcan activează acum pentru Politehnica Iași, cu care conduc în clasament și sunt principalele favorite pentru titlu.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Au trecut peste eliminarea din Europa. CSMS Iaşi – Gaz Metan 3-1! Bole a înscris golul partidei, cu un şut din afara careului

Redacția

Sportivii clubului Long Ho Pașcani au primit un spațiu pentru antrenament în Primăria Pașcani

Marius Parteni

Egal în deplasare pentru echipa locală. FCM Dorohoi – CSM Kosarom 0-0

Răzvan Grecu
Încarcă...