RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Votul secret al Consiliului de Administrație îl menține în funcție pe Petrică Angheluș

Update: În urma votului secret exprimat de membrii Consiliului de Administrație, profesorul Petrică Angheluș nu și-a pierdut calitatea de profesor.

Propunerea desfacerii contractului de muncă a fost făcută de directoarea instituției de învățământ, Carmen Dimitriu. Din cei 13 membri din Consiliul de Administrație, 7 au votat pentru, 5 împotrivă, iar 1 a lipsit. Era nevoie de 9 voturi pentru ca propunerea să treacă. Profesorul s-a ales cu reducerea salariului cu 15% pe o perioadă de 6 luni și nu va mai fi diriginte și profesor de educație fizică și sport la clasa a IX-G.

  

știrea inițială: Ședința Consiliului de Administrație al Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” Pașcani, desfășurată pentru a analiza probele prezentate de către membrii comisiei de anchetă în cazul profesorului Petrică Angheluș, s-a finalizat.

Membrii prezenți au refuzat să facă declarații la finalul acesteia, motivând faptul că au semnat un document de confidențialitate, decizia finală urmând a fi anunțată de către directorul unității de învățământ, Carmen Dimitriu.

“Vom face declarații mai târziu. Nu vă pot spune nimic la această oră”, a declarat în urmă cu câteva minute directorul instituției de învățământ.

Reporterii Actualitatea Tv și newspascani.com au reușit să afle din surse care este propunerea membrilor Consiliului de Administrație. Aceasta este de desfacere a Contractului Colectiv de Muncă. Ea a fost transmisă conducerii Inspectoratului Școlar Județean Iași. În următoarele ore conducerea Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” urmează să anunțe public, printr-un comunicat de presă, decizia finală.

Comunicat de presă : Directorul  a propus, în cadrul CA, desfacerea contractului individual de muncă al profesorului cercetat , propunere care nu a fost validată, nefiind întrunit numărul necesar de voturi. Din cei 13 membri ai CA , 7 au votat pentru desfacerea contractului de muncă, 5 împotrivă, 1 absent. Astfel ,  s-a decis aplicarea sancțiunii celei mai dure înafara desfacerii contractului individual de muncă – scăderea cu 15%  a salariului pe o perioadă de 6 luni, iar ca măsuri adiacente –suspendarea profesorului de la clasă și din calitatea de diriginte, cât și monitorizarea atentă a activității sale. În funcție de rezultatele cercetării penale desfășurate de organele abilitate, este  posibilă desfacerea contractului individual de muncă.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un alt absolvent de succes al Liceului Teoretic “Miron Costin” pledează pentru lectură , în emisiuni Radio locale

Redacția

Programul-pilot „Masa caldă” va fi implementat în 450 de unități de învățământ

Redacția

Absolvenţii de liceu încep astăzi bacalaureatul

Redacția
Încarcă...