NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul Pleșca vrea referendum pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

Consilierul local PSD, Codrin Toma, a cerut în plenul ședinței ordinare de Consiliu Local să se ia unele măsuri împotriva celor care hrănesc câinii vagabonzi pe domeniul public. Potrivi social democratului, această acțiune a unor oameni iubitori de patrupede nu este una normală.

„Propun celor de la Poliția Locală să ia măsuri împotriva celor care hrănesc câinii pe domeniul public. Ori să fie avertizați verbal ori dacă nu chiar sancționați. În alte orașe se practică astfel de acțiuni, de ce nu s-ar putea face și la Pașcani. Dacă ții la un câine și dorești să-l hrănești nu ai decât să-l iei acasa. Știu oameni care vin din Vatră cu pungi de mâncare și le dau câinilor să mănânce în apropierea Primăriei. Așa putem hrăni pe domeniul public și porci și de toate”, a spus consilierul Toma. „Nu există cadru legal. Legea nu prevede sancțiuni pentru astfel de acțiuni. Doar dacă se dă o decizie de Consiliu Local”, a precizat și șeful Poliției Locale, Vasile Avasiloaie.

 Consilierul Pleșca cere referendum

Consilierul local Vasile Pleșca a aruncat ideea organizării unui referendum în ceea ce privește problema câinilor comunitari. „Sunt oameni care doresc să scape de numărul mare de câini din Pașcani și oameni care se împotrivesc. Este o problemă destul de mare. De aceea consider că ar fi bine să se organizeze un referendum pentru a vedea care este decizia majorității cetățenilor, mai ales că părerile sunt împărțite”, a conchis consilierul PSD Vasile Pleșca. Urmează ca în curând să se ia o decizie fermă în acest sens mai ales că sunt foarte multe probleme, pe această temă, ridicate la nivelul administrației locale de către cetățeni.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Aeroportul din Bacău se va închide pentru o lună si jumătate

Redacția

Apa potabilă, întreruptă la Lespezi

Teona Gherasim

Protocolul cu ApaVital introdus din nou pe ordinea de zi de primar. Consilierii vor decide în ce condiții se pot încheia contractele.

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site