RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii au respins plângerile ApaVital și A.R.S.A.C.I.S. Argumentele șefilor operatorului județean considerate false interpretări ale legii (VIDEO)

Consiliul Local a respins astăzi, prin vot, plângerile prealabile formulate de ApaVital și A.R.S.A.C.I.S împotriva hotărârilor prin care municipiul a denunțat contractul de delegare a serviciilor de apă și retragerea din asociația județeană. 

Doar cei de la PNL s-au abținut. La ședința programată la sediul Primăriei a participat conducerea ApaVital și directorul executiv al A.R.S.A.C.I.S.

Din modul cum aceștia au pus problema în fața aleșilor locali, ei au venit cu intenția de a determina autoritățile locale să revină asupra deciziei. Șefii ApaVital susțin că nu au încălcat condițiile negocierii cu primarul și comisia constituită la nivel de CL, în timp ce secretarul Mircea Zuzan le-a arătat că nu au respectat hotărârea prin care le-a fost delegat serviciul public.

  

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Consilierii locali au cerut explicații legate de decizia celor de la ApaVital de a întrerupe apa la unele scări de bloc.“Cu ce drept ați întrerupt apa, dacă nu sunteți în regulă?”, a susținut consilierul Vasile Anton.

Replica șefilor ApaVital a fost aceea că încearcă să își recupereze banii pentru apa furnizată, conform hotărârii Consiliului Local de delegare a serviciului.  

Secretarul Mircea Zuzan le-a transmis șefilor operatorului județean faptul că instanța va decide cine are dreptate în acest caz.

Reprezentanții operatorului județean au declarat astăzi că sunt dispuși să renunțe la plângerile făcute doar dacă vor rămâne pe piața din Pașcani, iar cetățenii vor încheia contracte prin reprezentanți de scară sau Asociații de Proprietari.

Paul Benesch, șeful A.R.S.A.C.I.S a fost și el luat în colimator. Lui i s-a transmis că este principalul vinovat pentru situația de la nivel local. Președintele de ședință, Bogdan Alexa, l-a întrebat pe Benesch dacă a intervenit pentru a media conflictul, A.R.S.A.C.I.S fiind forul superior a celor două instituții.    

De la ședința de astăzi, din cei 19 consilieri, au lipsit Marius Pintilie, Dragoș Voinea și Carmen Apostol. 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=72zCoKXm2H0&feature=youtu.be{/youtube}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Infiltrație de apă în asfalt, în spatele sediului ApaVital. De trei zile nimeni nu intervine!

Marius Parteni

Anna Lesko a cântat aseară la Lespezi (VIDEO)

Redacția

Hardul unuia dintre funcționarii publici implicați în tunul de 51 de hecare dat de Legume S.A. a fost șters, fără aprobare dată, de IT-istul Primăriei!

Răzvan Grecu
Încarcă...