NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Confruntarea de la Ruginoasa: jandarmii nu i-au lăsat pe tinerii mascați să se bată deși erau înarmați cu ciocleji și bice! (VIDEO)

Forțele de ordine au înăbușit din fașă orice intenție de confruntare a delenilor și vălenilor din Ruginoasa. Tradiționala confruntare cu bâtele nu a mai avut loc, așa că în acest an rezultatul poate fi considerat unul de egalitate între cele două tabere.

Noaptea de 30 spre 31 decembrie a fost una extrem de agitată. Cum autoritățile care răspund de ordinea publică au anunțat că nu vor da voie pe stradă mascaților cu bâte în mână, au fost și persoane care au ignorat mesajul. Vălenii erau pregătiți pentru marea confruntare, așa că în jurul orelor 8.00 au ieșit pentru prima dată pe stradă din curtea unui localnic având asupra lor bâte. Jandarmii s-au mobilizat și au fost luate măsuri de izolare a grupului. La scurt timp aceștia au intrat într-o altă curte acolo unde au rămas mai mult timp.

Reprezentanții Jandarmeriei și Poliției au mers să discute cu ei, pentru a le aduce încă o dată la cunoștiință riscurile la care se expun. Mai exact, cine folosește bâta pe stradă se va alege cu dosar penal și risca să ajungă direct în dubele jandarmeriei. În curtea în care se aflau vălenii a ajuns și primarul Ionel Muraru, care a insistat să se renunțe la bâte. După câteva discuții vălenii au lăsat ghioagele jos și s-au înarmat simbolic cu ciocleji. Au ieșit pe stradă, au dansat după care au luat drumul Primăriei, acolo unde edilul local i-a invitat la un pahar cu vin.

În ceea ce îi privește pe deleni aceștia au ascultat din start mesajul autorităților și au ieșit pe stradă mascați având în mână doar bice. Nici așa cele două tabere nu s-au confruntat, deoarece reprezentanții forțelor de ordine au interzis acest lucru.

Menționăm faptul că la fața locului a ajuns și subprefectul județului Bogdan Abălașei. Paza a fost asigurată de către reprezentanţi ai Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău, dar şi de reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, în total aproximativ 150 de oameni ai legii. Aceștia vor mai rămâne în zonă câteva ore. 

{flv}diverse/bataie ruginoasa 2013{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Cum gestionează Primăria Heleșteni starea de urgență: dezinfecția străzilor și spațiilor comune, măști distribuite cetățenilor , cumpărarea rețetelor medicale, centru de permanență

Oana Cordoneanu

Comando mafiot trimis de primar impotriva unui copilas. Oroarea s-a petrecut chiar in timpul orelor de curs – VIDEO

Redacția

Ședință de Consiliu Local Răchiteni 28 iulie 2017 (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site