RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Concursurile din spitale, organizate pe viitor regional, cu comisii externe?

 

Concursurile pentru ocuparea posturilor vacate de medici şi farmacişti din unităţile sanitare publice ar putea să fie organizate la nivel regional, conform unui răspuns oferit de Ministerul Sănătăţii (MS) la întrebarea senatorului ieşean Doru Pănescu.

  

 

Întrebarea formulată de acesta porneşte de la faptul că există mai multe situaţii în care au fost sesizate „suspiciuni de incorectitudine“ în cadrul concursurilor. „Am primit şi la cabinetul senatorial din Iaşi sesizări legate de faptul că aceste concursuri ar trebui organizate mai riguros, aplicând criterii clare legate de evaluarea concurenţilor şi care să genereze un sistem concurenţial sănătos. Aţi afirmat că, pentru a se elimina orice suspiciune, pentru a fi promovată meritocraţia şi pentru transparentizare, concursurile de ocupare a posturilor se vor da sub egida Direcţiilor de Sănătate Publică, centralizat, şi ar urma să includă «o probă scrisă, cu subiecte tip grilă extrase din până la 2.000 de variante, precum şi o probă orală înregistrat㻓, se menţionează în textul întrebării adresate la acel moment Sorinei Pintea, ministru al Sănătăţii.

 În răspunsul oferit de Ministerul Sănătăţii s-a arătat intenţia ca modificările în organizarea concursurilor să fie făcute în perioada următoare, prioritatea fiind „ocuparea posturilor din unităţile sanitare deficitar încadrate cu personal sau aflate în zone geografice unde accesul populaţiei la serviciile medicale se face anevoios“. Astfel, conform MS, va exista o arondare a judeţelor pe centrele universitare medicale din Bucureşti, Iaşi, Cluj. „Aceste concursuri vor promova meritocraţia şi transparenţa în desfăşurarea probelor. Se va avea în vedere ca probele de concurs să aibă o componentă teoretică (probă scrisă) şi o componentă clinică/practică, comisiile de examinare să fie compuse de cadre didactice de la disciplinele de profil şi din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, respectiv ai Colegiului Farmaciştilor“, se precizează în răspuns. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro 

 

Related posts

În cinci mari comune din judeţul Iaşi nu există medic de familie. Probleme în altele 50

Redacția

Guvernul Radio Erevan: salariile în Sănătate nu cresc, ci scad. Ambulanţa, în stradă!

Redacția

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de modificare a legii pentru combaterea ambroziei

Redacția
Încarcă...