NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Concursul ”Lecturi Sadoveniene” a întrunit tineri din județele Iași și Neamț la Casa de Cultură

Astăzi, la Casa de Cultură a Municipiului Pașcani, s-a desfășurat concursului ”Lecturi Sadoveniene”, organizat de către Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”. Activitatea face parte din programul zilelor unității.

 

Concursul a fost unul de cunoaștere a operei sadoveniene, pe baza romanului Baltagul, la ediția din acest an înscriindu-se 10 echipaje de la 10 Licee atât din județul Iași cât și din Neamț: Colegiul ”Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, Liceul Tehnologic ”Vasile Conta” Târgu Neamț, Colegiul ”Ștefan cel Mare” Hârlău, Liceul ”Ion Neculce” Târgu Frumos, Liceul Teoretic ”Bogdan Vodă” Hălăucești, Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani, Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”, Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Liceul Economic ”Nicolae Iorga”, Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani.

La finalul concursului cei mai bună echipă a fost cea formată din elevii Liceului ”Bogdan Vodă” din Hălăucești care au câștigat un set de volume ale autorului pășcănean, Mihail Sadoveanu.

”Astăzi Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” a desfășurat  un concurs tradițional, intitulat ”Lecturi Sadoveniene”, în cadrul căruia zece școli din județul Iași, din municipiul Pașcani și din alte orașe din alte zone” ne-a declarat prof. dr. Anișoara Sprânceană, profesor de limba și literatura română la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” Pașcani

Citește și {loadposition articlescategoryload} – Shortcut

Advertisements
Loading...

Related posts

Taxele de recunoaștere și echivalare a diplomelor, eliminate

Redacția

Elevii de la Colegiul Sadoveanu au obținut locul I la concursul „Prietenii Pompierilor”

Oana Cordoneanu

Când intră elevii şi liceenii în febra examenelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site