RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Concursul de directori de şcoli: trei săptămâni de interviuri în fiecare zi

De ieri şi până pe 4 noiembrie, candidaţii pentru posturile de director general şi director adjunct trec prin proba de foc a interviului. În cursul zilei de ieri au fost programaţi pentru evaluare 24 de candidaţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie alţi 27 de candidaţi.

 

Proba de astăzi constă în analiza CV-ului şi un interviu în faţa comisiei, în cadrul căruia candidatul trebuie să-şi prezinte planul managerial pentru un an de zile. Durata probei este de 30 de minute şi cuprinde şi analiza scrisorii de intenţie a candidatului. Conform datelor oficiale furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean pe site, la proba scrisă, din 12 octombrie, dintre cei 261 de înscrişi, patru candidaţi nu s-au prezentat, 36 au fost respinşi, iar alţi şase se află în curs de evaluare. Prin urmare, 215 candidaţi au trecut de prima probă, dintre aceştia, un număr de 60 de candidaţi au obţinut peste 45 de puncte.

  

Toate probele sunt obligatorii, fiind monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei. Afişarea rezultatelor este programată în data de 18 noiembrie. Contestaţiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Sunt declaraţi „admişi“ candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 16 decembrie, urmând ca, până la jumătatea lunii decembrie, directorii să fie puşi în funcţie.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Elevii revin la cursuri, de luni, după vacanța de primăvară

Redacția

Şcolile din Paşcani au intrat în lucrări de igienizare şi modernizare

Teona Gherasim

Elevii interesaţi să devină jandarmi

Ema Roman
Încarcă...