RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Concluzia unei anchete realizate de DSP. Cazul fetiței moarte după ce a fost plimbată între spitale

 

Ancheta epidemiologică realizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi în cazul fetiţei de trei ani care a murit la începutul lunii mai a fost finalizată. Reprezentanţii DSP au precizat că bacteria E.coli a fost regăsită în probele de alimente şi în apa de fântână de la domiciliul copilului.

  

 

La Institutul „Cantacuzino“ din Bucureşti, unde a fost făcut un test molecular, s-a observat prezenţa aceleiaşi bacterii. „În urma recoltării probelor de la domiciliu, investigaţiile de laborator au evidenţiat prezenţa bacteriilor coliforme şi E.coli, vorbim despre probe de sanitaţie, alimente şi din apa de la fântână. De asemenea, probe de materii fecale care au fost trimise la Institutul Cantacuzino au arătat prezenţa E.coli“, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi.

Fetiţa în vârstă de trei ani a murit la începutul lunii mai din cauza unei complicaţii cauzate de E.coli, fiind diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic. Iniţial a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a existat suspiciunea de rotavirus, fiind transferată la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ în stare foarte gravă, unde a făcut şedinţe de dializă ca urmare a insuficienţei renale cu care se lupta. Aceasta a fost internată în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde s-a şi stins din viaţă din cauza unei complicaţii apărute. Manifestările infecţiei cu acest tip de tulpină sunt diareea sanguinolentă care poate avea complicaţii ce duc la afectarea rinichiului, a sistemului nervos, pancreasului, ficatului, plămânilor.

Cea mai severă complicaţie este SHU (sindrom hemolitic uremic), care constă într-o anemie hemolitică în care hematiile din circulaţie se distrug, o scădere a numărului de trombocite şi insuficienţă renală.

Specialiştii recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în ceea ce priveşte lactatele, respectiv carnea, să fie din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar şi se recomandă spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratament termic atunci când se impune.

Anul trecut, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi au fost înregistrate aproximativ opt cazuri de copii cu SHU, însă, conform conducerii unităţii medicale, toţi au fost trataţi.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Related posts

Vaccinul anti-HPV reduce cu aproximativ 90% cazurile de cancer de col uterin

Redacția

Pacienta cu recordul de 60 de zile de spitalizare la Infecțioase Iași a fost externată

Redacția

Adolescent din Paşcani, căzut pe stradă din cauza etnobotanicelor

Ema Roman
Încarcă...