RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Concedieri masive în tot mai multe sectoare de activitate. Circa 1.000 de oameni rămân fără loc de muncă zilnic

Au început concedierile masive. Potrivit statisticilor, sunt eliminate circa 1.000 de posturi în fiecare zi, iar sectoarele vizate de restructurări se înmulțesc. Astfel, 40.000 de concedieri s-au efectuat de la începutul anului, fiind o medie de 1.000 pe zi în primele două luni ale anului acesta. Aceste reduceri afectează giganții tehnologici și micile startup-uri, de la San Francisco la Tel Aviv.

Principalul motiv al disponibilizărilor este reducerea costurilor pentru a se concentra pe inteligența artificială, în special cea generativă, capabilă să execute o parte din muncă, să scrie și să trimită e-mailuri sau, la rândul său, să devină un atuu pentru firmă, informează La Stampa, relatează Rador Radio România.

Concedieri masive în tot mai multe sectoare de activitate

Compania Cisco a declarat pe data de 14 februarie că a făcut nu mai puțin de 4.250 de disponibilizări, 5% din forța de muncă. Alte companii cunoscute care au dat afară angajați sunt:

PayPal – 2.500;
Microsoft – 1.900;
Sap – 8.000;
eBay și Google – 1.000;
Amazon – 440;
Snapchat – 500;
Zoom – 150.

  

Însă, potrivit Layoff, un portal care a adunat toate concedierile făcute de companiile de tehnologie din anul 2021, sunt în jur de 300 de companii care au hotărât să-și reducă forța de muncă de la începutul lunii ianuarie până în prezent. Numărul precis de disponibilizări este de 39.496 în 2024, conform portalului utilizat adesea de marile ziare financiare ca busolă pentru tendința pieței muncii în tehnologie.

continuare pe bzi.ro

Related posts

Cotația petrolului, sub pragul a 100 de dolari

Redacția

Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român, finalist la Premiile Emerging Europe 2019

Redacția

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” începe pe 5 mai. Ministrul Mediului: Bugetul va fi diferit pe regiuni

Redacția
Încarcă...