RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zona euro scapă de recesiune, inflația se menține la 2,4%

Zona euro a scăpat de recesiune și a depășit previziunile de creștere economică de la începutul acestui an. PIB-ul în întreaga zonă euro a crescut cu 0,3% în perioada ianuarie-martie, a anunțat marți institutul european de statistică Eurostat, citat de The Guardian.

Creșterea în zona euro a fost susținută de un avans mai mare decât estimările în Germania, Franța, Italia și Spania.

La nivelul Uniunii Europene, creșterea economică a fost de 0,3%.

Irlanda (+1,1%) a înregistrat cea mai mare creștere față de trimestrul precedent, urmată de Letonia, Lituania și Ungaria (toate +0,8%).

  

Suedia (-0,1%) a fost singurul stat membru care a înregistrat o scădere față de trimestrul anterior. Ratele de creștere de la un an la altul au fost pozitive pentru nouă țări și negative pentru patru.

Inflația din zona euro se menține la 2,4%

Inflația în zona euro a rămas neschimbată în aprilie. Potrivit Eurostat, inflația prețurilor de consum a fost de 2,4% pe an, la nivelul lunii  martie.

Inflația în sectorul serviciilor a încetinit, ajungând la 3,7% de la 4% în martie, dar inflația alimentelor, alcoolului și tutunului a crescut de la 2,6% la 2,8%.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu merge în Statele Unite. Întrevederi cu Antony Blinken, cu secretarul Apărării, dar și alți lideri

Redacția

Crește iar temperatura în Coaliție. Liderii PSD şi PNL își aruncă vorbe grele

Redacția

EXCLUSIV Noile reguli pentru începutul școlii pe 13 septembrie, din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății: Cum se intră în cele două scenarii, ce elevi pot sta acasă și ce se întâmplă când se infectează un profesor sau copiii

Redacția
Încarcă...