RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Orașele mici din România sunt lăsate în afara discuțiilor privind tranziția energetică

Localitățile urbane mici din țara noastră sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare pentru a naviga cu succes prin transformările tranziției, precum și de un dialog mai bun cu autoritățile centrale, se arată într-un comunicat al Observatorului Român al Sărăciei Energetice.

Orașele mici din România sunt lăsate în afara discuțiilor privind tranziția energeticăFoto: Shopkez | Dreamstime.com

Cetățenii din aceste comunități mici nu dispun de informații accesibile, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii în ceea ce privește energia din surse regenerabile, comportamentele pentru eficiența energetică, precum și sursele de finanțare aferente.

  

Acestea sunt câteva concluzii ale proiectului „Educație energetică pentru localități urbane durabile – ENERTOWN”, finanțat de Innovation Norway și derulat de Asociația Centrul pentru Studiul Democrației (inițiatorul Observatorului Român al Sărăciei Energetice) în parteneriat cu Universitatea din Stavanger (Norvegia) și cu Asociația Circular – ECERA, alături de Servelect, în perioada 1 aprilie 2023 – 30 aprilie 2024.

ENERTOWN a prilejuit, timp de un an, o serie de interacțiuni între experții care fac parte din echipa de proiect și membrii comunității locale din patru orașe mici – Turda,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Continuă scandalul în USR. Lasconi demisionează din conducerea USR Argeș. Săgeți către colegii săi

Redacția

Erdogan denunţă într-o discuţie cu Papa Francisc „masacrul” comis de Israel în Gaza: „O pace durabilă, posibilă doar prin crearea unui stat palestinian în interiorul frontierelor din 1967, cu Ierusalimul de Est capitală”

Redacția

Directoarea prinsă în flagrant primind mită, plasată în arest la domiciliu de instanță

Redacția
Încarcă...